Η Θωμαή Απέργη μιλά στο περιοδικό Forma και στην Φαίη Ευθυμίου, για την εμπειρία της από τον διαγωνισμό, την αγάπη της για τα μουσικά ταξίδια και τα νέα της επαγγελματικά σχέδια, δηλώνοντας πως έχει ακόμα να κάνει πολλά!
Όταν σε πρωτογνωρίσαμε είχες κάποια κιλά παραπάνω. Πώς αποφάσισες και τελικά κατάφερες να αδυνατίσεις; Δυσκολεύτηκες πολύ;
Για την ακρίβεια, ήμουν μόλις 5 κιλά παραπάνω όταν πρωτοεμφανίστηκα στο βίντεοκλιπ του πρώτου μου single από την Panik records, «What’s your name». Η διαφορά είναι ότι δεν έχασα υγρά ή μυϊκό ιστό αλλά περισσότερο λίπος! Αδυνάτισα ακολουθώντας ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα διατροφής. Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και στην ουσία δεν κατάλαβα πώς έγινε, γιατί συνδυάστηκε με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις άψογα χωρίς να προλάβω να το συνειδητοποιήσω και να πιεστώ! Το κίνητρο ήταν ότι ήθελα να δω τον εαυτό μου σε μια πιο αδύνατη εκδοχή του, τόσο απλά! Είμαι πολύ μικρή σε ηλικία και ήθελα να έχω τη δυνατότητα να νιώθω ανάλαφρη και να φοράω ό,τι θέλω!

Γενικά προσέχεις τη διατροφή 
σου σε καθημερινή βάση;
Βεβαίως. Θεωρώ πως είναι μέσα στις υποχρεώσεις μου να φροντίζω τη διατροφή μου, διασφαλίζοντας υγεία και ευεξία! Ζυγίζομαι τακτικά και αν νιώσω ότι πήρα βάρος γίνομαι λίγο πιο αυστηρή.

Έχεις κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία;
Έχω κάνει για ένα διάστημα στο παρελθόν. Βεβαίως με βοήθησε πάρα πολύ και θα ήθελα να ξανακάνω! Θεωρώ πως επενδύουμε σε τόσα πράγματα και είναι κρίμα να μην αφιερώνουμε χρόνο να ασχοληθούμε με το μέσα μας, που είναι το πιο σημαντικό.