current views are: 2

28 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση11:17

Τον έπινε πολύ και της έφερνε αναγούλα!

Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο 

Δημοσίευση 11:17’
αρθρο-newpost

Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο 

Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο 
Μόνο με έναν τέτοιο τίτλο μπροστά, μπορείς πλέον να είσαι σίγουρος πως το ειδησεογραφικό (?) σου θέμα μπορεί να ξεπουλήσει. Γιατί στην ελληνική εκδοχή της διαδικτυακής ενημέρωσης, μολονότι έχει περάσει πολύς καιρός από το πρώτο μπουμ, σημασία δεν έχει το περιεχόμενο της είδησής σου. Αλλά η ταχύτητα της ανάρτησής του, και ο εντυπωσιακός τίτλος. Που θα προκαλέσει τους χρήστες να το κλικάρουν, ούτως ώστε περιχαρής να μπορέσεις να κορδωθείς  στο αφεντικό σου για το πόσα «χτυπήματα» είχε το θέμα που έγραψες.

Τι και αν το περιεχόμενο του άρθρου, δεν έχει καμία σχέση με τον «πολλά υποσχόμενο» τίτλο του; Σημασία έχει να χτυπήσει το υπογάστριό σου, να γαργαλήσει τα πιο ταπεινά σου ένστικτα και να σου υποσχεθεί ότι πιθανότατα θα σου προκαλέσει και σένα αναγούλα. Η οποία για έναν μαζοχιστικό, ανεξήγητο λόγο φαίνεται να είναι και το ζητούμενο στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση του χρήστη.  

Το ξεκαθαρίζω αυτό γιατί οι ευθύνες φυσικά και δεν ανήκουν μόνο στον δημοσιογράφο ή τους διαχειριστές των site. Δουλεύω εδώ και τρία χρόνια πλέον, στον μαγικό ηλεκτρονικό κόσμο, κι έχω δει από πρώτο χέρι πώς και ποια είναι τα κείμενα εκείνα που «πετάνε» στα κλικαρίσματα. Λίγο να θυμηθείς τον παλιό καλό συγγραφικό σου εαυτό και να επιχειρήσεις να γράψεις κάτι πιο μαζεμένο, ψύχραιμο και αναλυτικό, άκλαφτο θα πάει το κειμενάκι σου. Ενώ αν ασχοληθείς με εκείνη που «τον έπινε πολύ και της έφερνε αναγούλα», έσκισες.   

Ξεκίνησα τη μέρα μου ανοίγοντας τον υπολογιστή να δω την επικαιρότητα της μέρας, και το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια «χτυπημένη» είδηση, από αυτές που αν δεν τις διαβάσεις, πραγματικά είσαι αποκομμένος από την επικαιρότητα. Και που αν τις διαβάσεις, κινδυνεύεις να ξεράσεις όλον σου τον καφέ. «Μουσουλμάνα πίνει ούρα καμήλας για καλή υγεία και κρατιέται να μην ξεράσει – βίντεο». Όλα μέσα. Και μουσουλμάνα, και κάτουρα και καμήλες και βίντεο. Κάπως έτσι μου ήρθε η διεστραμμένη ιδέα. Πώς αλλιώς θα μπορούσα να πουλήσω αυτή την είδηση; Απλούστατο. «Τον έπινε πολύ και της έφερνε αναγούλα».  

Πώς θα το δικαιολογούσα στο κείμενο μου; Κι αυτό απλό. Δεν πίνει το πρωί και η μουσουλμάνα όπως και κάθε άνθρωπος έναν καφέ για να ανοίξει το μάτι της κάτω από τη μπούρκα; Τον πίνει τον καφέ. Ε, για να σπάσει την γεύση από το κάτουρο, προσθέτει πέντε έξι σταγόνες στον καφέ της. Και κάπως έτσι, «τον έπινε πολύ και της έφερνε αναγούλα». Κοτσάρω και τη λέξη βίντεο από δίπλα και έχω έτοιμη την υπόσχεση αναμετάδοσης πεοθηλασμού.

Υπάρχουν κανόνες για να πουλήσεις ένα θέμα και να προκόψεις κι εγώ απ’ την καλή μου την καρδιά θα σου δώσω τώρα μερικές ιδέες:

5 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΟΥΞΕ
*Ξεκινάμε το άρθρο μας με τις εκφράσεις, «σοκ», «καυτό», «απίστευτο», «γολγοθάς» ακόμα κι αν δεν κολλάει. Πχ. «Έρχεται καυτό σαββατοκύριακο με – 5 βαθμούς κελσίου. Θα στενάξουν τα καλοριφέρ». Αφού τα καλοριφέρ είναι καυτά, δεν έχει σημασία που έξω κάνει κρύο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη «καυτό» και να είσαι εντάξει.

*Τουλάχιστον μια φορά τη μέρα ανεβάζουμε μια προφητεία του γέροντα Παίσιου που επαληθεύτηκε. Αν δεν επαληθεύτηκε την επαληθεύουμε μόνοι μας δια την είς άτοπον απαγωγή. Αν δεν βρίσκουμε τον γέροντα Παίσιο εύκαιρο, επιστρατεύουμε άλλον γέροντα σταρ από τη Β Εθνική, πχ, τον Πορφύριο, η δημιουργούμε έναν που δεν υπάρχει, για να τον έχουμε καβάντζα.

*Ψάχνουμε να βρούμε κάποια είδηση για έναν Έλληνα που διέπρεψε στο εξωτερικό σε οτιδήποτε για να τονώσουμε το εθνικό μας φρόνημα. Πχ, «Η Ελληνίδα του Ντουμπάι που τους πήρε όλους». Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε μια ελληνίδα που ψώνισε τον κώλο της από ρούχα στις μπουτίκ του Ντουμπάι.

*Η αλάνθαστη συνταγή του κουίζ συνδυασμένου με σεξ . Πχ: «Ο γυμνός εραστής του μεγάλου σταρ». Πανεύκολο. Ένας γνωστός σταρ παίζει τον gay στο θέατρο, κι εμείς έχουμε σε ημίγυμνες φωτό αυτόν που υποδύεται τον εραστή του.

*Ξεψαχνίζουμε τις ξένες αλλά και τις ελληνικές ειδήσεις, από αμφιβόλου ποιότητας site χωρίς διασταύρωση και αναπαράγουμε τις πιο σημαντικές. Ως τέτοιες είναι αυτές που έχουν φόνο, σεξ, βία, διαστροφή και χρήμα. Κατά προτίμηση όλα μαζί σε ένα. Πχ, «Στην πολυτελή του Πόρσε με ασημένια μαχαιροπήρουνα ξεψάχνιζε ο κανίβαλος το κρέας από τις παρθένες που δολοφονούσε».

Σας εύχομαι καλό ξερατό.

**ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook.com/tazthebuzz, στο twitter.com/klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης


σχετικα αρθρα