Από τη Φανή Πλατσατούρα

Είναι η νέα μόδα των καιρών! Επώνυμοι κάθε είδους -σταρλετίτσες, ηθοποιοί, καταξιωμένοι ερμηνευτές και παρατρεχάμενοι- βγάζουν τον καημό τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Facebook, Twitter, Instagram και πάει λέγοντας...

Διαφημίζουν τη δουλειά τους με συνεχείς αναρτήσεις - καλά κάνουν-, δημοσιοσχετούν με άλλους celebrities και ενίοτε βγάζουν χολή...

Τελευταίο παράδειγμα ο Χάρης Βαρθακούρης ο οποίος κοινοποίησε ένα μήνυμά του μέσω Facebook με αποδέκτη πασίγνωστο τραγουδιστή, τον οποίο μπορεί να μην κατονόμασε, αλλά σχεδόν όλοι καταλάβαμε σε ποιον αναφέρεται αν ανατρέξουμε σε προηγούμενες αναρτήσεις του.  

Πρωτίστως φταίνε οι δημοσιογράφοι που αναπαράγουν τέτοιου είδους σχόλια, κρυμμένα πίσω από μια φωτογραφία μικρών διαστάσεων που κοσμεί το προφίλ του κάθε star. Δευτερευόντως υπεύθυνοι είναι όλοι εκείνοι οι αναγνωρίσιμοι καλλιτέχνες και μη, που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τέτοιου είδους αναρτήσεις. Λες και άλλον καημό δεν έχουμε από το να δούμε την τελευταία βουτιά της τάδε με μαγιό, το παστίτσιο - υπερπαραγωγή που έφτιαξε μια άλλη, και τη βραδινή μπουγάδα τρίτης.

Οι δε κόντρες μέσω των κοινωνικών δικτύων δεν έχουν τέλος. Θα γράψει κάτι ένας, θα κάνει retweet επώνυμος φίλος, θα απαντήσει το πρόσωπο που το αφορά άμεσα η ανάρτηση και μετά σειρά έχουν εκπομπές ποικίλης ύλης που θα παίξουν το θέμα, θα το εμπλουτίσουν με μπόλικη φαντασία (καμιά φορά το ονομάζουν και ρεπορτάζ), θα ντύσουν την είδηση με προηγούμενες δηλώσεις των προσώπων της ιστορίας, θα μπει και το απαιτούμενο μουσικό χαλί και έτοιμο το θέμα - φάντασμα. 

Οι πιο θρασείς κοτσάρουν και ένα «αποκλειστικό» στη φάσα και μετά περιμένουν τα εύσημα...