current views are: 2

28 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση16:26

Tivictim: Έτοιμη να δαγκώσει τον Λυριτζή η Γκερέκου!

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα  

Δημοσίευση 16:26’
αρθρο-newpost

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα  

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα  
Από τις ωραιότερες Ελληνίδες, πάντα ευγενής και με καλλιέργεια στους τρόπους της η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, ήταν σήμερα το πρωί καλεσμένη στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου, έχοντας στο πλευρό της την Λίδα Μπόλα. Τώρα και ως θέαμα να πεις, καλύτερα να βλέπεις το γαλάζιο βλέμμα της κ. Γκερέκου, από τους συνήθεις γραβατοφόρους.

Το θέμα προφανώς αφορούσε στις εξελίξεις για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στις Ιταλικές εκλογές, μιας και η βουλευτής έχει παιδεία ιταλική και φυσικά στην πανταχού παρούσα φοροκαταιγίδα. Κάπου εκεί, ο Βασίλης Λυριτζής κάνει τη δουλειά του και με πολύ ευγένεια, αντίστοιχη πάντα των τρόπων και της βουλευτού, ζητά να μάθει για το αν τελεσιδικεί η φορολογική υπόθεση του συζύγου της, κ. Τόλη Βοσκόπουλου και σε ποιο στάδιο βρίσκεται τέλος πάντων, μιας και οι πολίτες δυσφορούν που για 5000 οφειλές έχουν ποινικές διώξεις αλλά δε μαθαίνουν τι συμβαίνει στους σταρ της χώρας.

Όλα αυτά βέβαια σας τα λέω σε ελεύθερη απόδοση, διότι δεν ηχογραφούσα και ακριβώς τις τέλειες και τα κόμματα του κ. Λυριτζή. Κάπου εδώ αν είχε εύκαιρη μουσική η εκπομπή, θα έπρεπε να μπει τουλάχιστον το sound track της Μπονάντσα. Τα όμορφα θαλασσινά μάτια της κ. Γκερέκου φουρτουνιάζουν σε επίπεδο επικειμένης θεομηνίας με στένεμα Κούγια και ατσάλινο πλέγμα Στάη. «Τι εννοείτε μ’ αυτό;», «τι εννοείτε;», «τι εννοείτε με την αναφορά σε μένα;», «τι εννοείτε;». Αυτή ήταν η απάντησή της, σε ό, τι ευγενικά έλεγε ο Λυριτζής, με τις αριστοκρατικές απαντήσεις που ζητούσαν διευκρίνηση, ο τόνος της φωνής, είχε ένα από κάτω κείμενο «πολύ κουνιέσαι μάγκα και θα πάει για τσαμπουκά η φάση». «Αυτό που εννοώ…» λέει κάποια στιγμή απηυδισμένος και ο Λυριτζής, διότι ευγενής, ευγενής αλλά και δημοσιογράφος όχι υπάλληλος σε γραφείο δημοσίων σχέσεων.

Η κ. Γκερέκου επιφανειακά γαλήνια, αλλά πολύ απογοητευμένη από το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας που τολμά να κάνει ερωτήσεις, είχε ένα αποστασιοποιημένο ύφος τύπου «κάτσε να σβήσουν οι κάμερες ρε και ευχαρίστως σου κόβω τ’ αφτί με τα δόντια όπως έγινε σε παλαιό ποδοσφαιρικό ματς της Παναιτωλικάρας» (σ.σ: είναι δικές μου διευκρινίζω οι ελεύθερες αποδόσεις και η σημειολογία του ύφους και επειδή δε ξέρω την ομάδα της Κέρκυρας της οποίας είναι βουλευτής η κ. Γκερέκου, βάζω δίκες μου εμπειρίες). Κάπου εκεί πάει να απαλύνει το κλίμα η κ. Μπόλα, αλλά τρώει και αυτή ένα «τι εννοείτε;». Ο Οικονόμου επίσης ένα άβολο το έπιανε στον αέρα.

Προσωπικά απορώ για το τι να ειπώθηκε μόλις έφυγαν από τον αέρα για διαφημίσεις, αλλά και για το αν οι παραγωγοί των ενημερωτικών εκπομπών έχουν εύκαιρα υπογλώσσια σαν τη Χατζηβασιλείου στο έχεις πακέτο…

Συμπέρασμα; Έχουν ωραία ατμόσφαιρα εκεί στα ενημερωτικά… 


σχετικα αρθρα