Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
 
Η ιστοριούλα έχει σεξ, έγκλημα και μυστήριο! Ό,τι πρέπει δηλαδή για να μας γαργαλήσει χαμηλά, να μας κάνει να πονηρευτούμε και οι μεν κυρίες να αναλογιστούμε πως μπορεί να μην είμαστε καλλονές, πλην όμως είμαστε τίμιες (άσχετα που δεν μας πρότεινε κάνεις να μην είμαστε!) και οι δε κύριοι να σκεφτούν πως φτάνει το χέρι τους σε κάθε ζουμερό, απαγορευμένο, ονειρεμένο καρπό, φιδίσιο σε μια Εδέμ ιλουστρασιόν, αρκεί να υπάρχουν λεφτά!

Το αφήγημα δεν λέει ονόματα, λες και οι αστυνομίες τραβάνε κάνα ζόρι να προστατέψουν καριέρες! Η νεαρή καλλονή, είναι πρώην εστεμμένη, διασκεδάστρια σε πολύ επιτυχημένη εκπομπή και μοντέλο πρώτης γραμμής! Την συνέλαβαν λοιπόν, στη Βουλγαρία που πήγαινε για να ασκήσει το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου και που στις αρχές της ανθρωπότητας, το ασκούσαν οι ιερές δούλες της θέας Αφροδίτης, τσάμπα οι μαύρες, για να πλουτίζουν οι ιερείς των ναών του ερώτα.

Εδώ θα μοιραστώ μαζί σας –αν και δε σας νοιάζει- το προσωπικό μου δράμα! Έτσι και ακουστεί μούφα ή δράκος για τραγουδιστή λαικό, τάχα μέγα σταρ με ουσίες, για συζύγους που απατούν με κάποιους διάσημους, για χωρισμούς, για δεσμούς ή φυσικά για διάσημες καλλονές που εκδίδονται, πρες κόμφερενς μόνο που δεν δίνω. Περιπτεράδες, ντιλίβερι, βενζινοπώλες, συνάδελφοι του έντεχνου, ποιοτικού πολιτικού ρεπορτάζ, η Μπάρμπι στη γραμματεία, η Ντόρα των καλλιτεχνών, μια θεία μου από το Μεσολόγγι, η μάνα μου η κανονική και η μάνα μου εξ αγχιστείας, ο αδελφός μου και κάτι ξαδέλφια ξενιτεμένα. Πού να ξέρω καμάρια μου; Μήπως έχω και δεν σας δίνω; Μάθετε και πείτε μου!

Όταν δε εκφράζω την άγνοια μου, τα υποτιμητικά βλέμματα που εισπράττω ως ανίκανη επαγγελματίας, είναι μαχαιριές στα συντάξιμα χρόνια μου, ενώ μέσα τους βαθιά, κατανοώ, πως ευχαρίστως με αντάλλασσαν με την Τζωρτζέλα, που μια δε φτουράω μπροστά της!

Επί του προκειμένου αγνοώ ποια είναι η πανελίστρια (α, ρε μαύρο μεροκάματο που όλοι οι πανελατζήδες ενοχοποιούνται ηθικά, σα να 'ναι τουλάχιστον πρωτεξαδελφών του Εσκομπάρ). Θεωρώ πως α) πέντε εκπομπές έχουν μείνει στην τηλεόραση και σε καλλονές, εστεμμένες, ενεργά μοντέλα, μάλλον υστερούν, β) να πάει η άλλη να βγάλει χρήματα στη Βουλγαρία, είναι λίγο σύντομο ανέκδοτο, σαν αυτά που λέγαμε παλιά τύπου «Αλβανός τουρίστας» επί Χόντζα ή «Αλβανός κάτοικος» επί Μπερίσα, γ) άμα ξέρανε οι κορυφαίοι του gossip όνομα, δε θα το έλεγαν γιατί σέβονται τις επιλογές της άλλης ή γιατί δεν είναι του επιπέδου η κατάδειξη προσώπων;

Μ΄ αυτά θέλω να πω, πως και δεν ξέρω και δε μου φαίνεται και πολύ βαρύ το νέο και δε με ενδιαφέρει. Έχει σκάνδαλα που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας αν ξεφυλλίσεις περιοδικά ή δεις τηλεόραση, που μια καλλονή πιο έξω από τη Σόφια, δε θα με σοκάρει κιόλας…