Από τη Φανή Πλατσατούρα
Η τηλεόραση έχει βομβαρδιστεί κυριολεκτικά από τούρκικες σειρές κάθε είδους. Ερωτικές με πάθη και παράνομες σχέσεις, ιστορικές με Ιμπραήμηδες και Οθωμανούς αυτοκράτορες. Εντούτοις εκείνη που σπάει καθημερινά τα μηχανάκια της AGB είναι ο «Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής», που προβάλλεται από τη συχνότητα του ANT1. 

Πάνω από 1.500.000 τηλεθεατές λέγεται πως παρακολούθησαν συνολικά την τούρκικη σειρά τον Φεβρουάριο. Μάλιστα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι νεαρές γυναίκες 15-24 ετών χάρισαν στον αρρενωπό Σουλειμάν το μεγαλοπρεπές 35,3 %, ενώ οι λίγο μεγαλύτερες κυρίες, 25-44, ετών έδωσαν το 30,1 % στους πίνακες τηλεθέασης. Ο Σουλτάνος με τα γένια και την κορμοστασιά κάνει «γκελ» στις γυναίκες, που κάθε βράδυ ικανοποιούν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τις δικές τους ανορθόδοξες φαντασιώσεις.

Διότι σου μαυρίζει η καρδιά ακούγοντας το δελτίο ειδήσεων με τις αερολογίες των πολιτικών, τις επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων, την αναπαραγωγή ειδήσεων για το δίχως τέλος κόψιμο μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, τους θανάτους από έλλειψη τροφής και στέγης. Μόλις λοιπόν τελεστεί η κηδεία (συγγνώμη η ενημέρωση ήθελα να πω), ήδη η καρδιά σου έχει βαρύνει αρκετά και το μόνο που σου μένει είναι ένας Σουλειμάν να σε γιάνει. 

Κάθονται οι γυναίκες νοικοκυρές στον καναπέ τους με το ρόλευ στο μαλλί, και χαζεύουν τα χειλάκια του Σουλτάνου, τα αρρενωπά χαρακτηριστικά του και τη γοητευτική φαλάκρα του. Και κάπως έτσι και η ώρα περνά ανέξοδα, και οι γυναικείοι πόθοι χορταίνουν και ο ΑΝΤ1 τα βγάζει τα λεφτάκια του.

Ουδέν κακό αμιγές καλού...
TAGS