current views are: 1

5 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση15:00

Ποια εφημερίδα αποκάλεσε «μ@@νί» την 9χρονη υποψήφια των Όσκαρ;

Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο 

Δημοσίευση 15:00’
αρθρο-newpost

Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο 

Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο 
Αν πιστεύεις ότι κάποια ελληνικά media, και αρθογράφοι (όπως ο υποφαινόμενος που ομολογουμένως έχει χεσμένη τη φωλιά του) ξεπερνούν τα όρια όσον αφορά τις λέξεις και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν στη σάτιρα, τότε μάλλον δεν είστε οπαδοί στο tweeter του «The Onion». Μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες για τη βιομηχανία του θεάματος, με έμφαση στην πιο αιχμηρή δε γίνεται σάτιρα, ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και τεράστιο cult following.  

Όμως ακόμα και οι αντοχές των πλέον φανατικών οπαδών του «Κρεμμυδιού» δοκιμάστηκαν άγρια, με το απονενοημένο tweet που ο επίσημος λογαριασμός της εφημερίδας, ανήρτησε την επομένη της απονομής των Όσκαρ. Με αντικείμενο του κακόγουστου, ανέμπνευστου και χωρίς χιούμορ σαρκασμού, την 9χρονη υποψήφια των Όσκαρ και πρωταγωνίστρια των «Μυθικών Πλασμάτων του Νότου», Κουβένζανε Γουάλις: «Όλοι φαίνεται να φοβούνται να το πούνε, αλλά αυτή η Κουβένζανε Γουάλις, είναι σαν μ@@νί».

Mέσα σε δευτερόλεπτα το twitter πήρε όπως ήταν αναμενόμενο φωτιά, με τους εξοργισμένους «ακόλουθους» του «The Onion» να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους, προτρέποντας τους υπόλοιπους χρήστες να κάνουν unfollow και ζητώντας άμεσα την απόλυση του υπεύθυνου.  

Μέσα σε μια ώρα, το επίμαχο και ακραία προσβλητικό tweet είχε εξαφανιστεί, ενώ την επόμενη μέρα το «The Onion» ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό, συμπληρώνοντας παρ’ όλα αυτά την απολογία του, μερικές μέρες μετά, με τον χαρακτηριστικό σατρικό του τρόπο: «Η Γουάλις είναι μια μεγάλη σταρ πλέον και μπορεί να το ξεπεράσει». Το οποίο αν μη τι άλλο, με κάνει να αισθάνομαι σαν αρθρογράφος, πως ναι, οκ, είμαι σίγουρα για δέσιμο, αλλά ακόμα και μετά από πέντε βότκες, διατηρώ μια (σχετική) επαφή με την πραγματικότητα.  

«Τ’ ακούς παλιογα@@@@νο αρ@@@@ίδι?» (δεν θυμάμαι σε ποιον απευθύνομαι, αλλά ήταν σίγουρα καλοπροαίρετο).  

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook.com/tazthebuzz, στο twitter.com/klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.


σχετικα αρθρα