current views are: 1

6 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση11:59

Ο Άκης Πετρετζίκης μας παρουσίασε τις συνταγές του!

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Δημοσίευση 11:59’
αρθρο-newpost

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα
Τον Άκη Πετρετζίκη τον γνωρίσαμε μέσα από το show του MEGA «Master Chef», όπου ανακηρύχθηκε νικητής. Είναι μόλις 28 ετών και έχει διαγράψει τη δική του επιτυχημένη πορεία στον γευστικό χώρο της μαγειρικής. Από τη Θεσσαλονίκη και τα ΤΕΙ λογιστικής βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου εργαζόταν ως chef σε πολυτελές εστιατόριο, του οποίου πελάτισσα μεταξύ άλλων ήταν και η βασίλισσα της Αγγλίας! Αργότερα στη ζωή του ήρθε το «Μaster Chef», η τηλεόραση, η αναγνωρισιμότητα και οι κόποι ζωής του φαίνεται πως αρχίζουν να δικαιώνονται.

Την Τρίτη το βράδυ παρουσίασε στο πεντάστερο ξενοδοχείο Metropolitan Hotel ένα νέο site μαγερικής, το οποίο φέρει την υπογραφή του. Ο λόγος για το oisyntagesmou.gr, το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων reality.gr . Στο συγκεκριμένο site μπορεί κάποιος να βρει πλήθος εύκολων στην εκτέλεση συνταγών με άρωμα Ελλάδας, εμπνευσμένες από τον νεαρό chef του «Πρωινό mou».

Πλήθος επωνύμων έδωσε το παρών στην παρουσίαση του μαγερικού site του Άκη Πετρετζίκη. Έσπευσαν να τον συγχαρούν για το νέο του διαδικτυακό εγχείρημα και να δοκιμάσουν τις γκουρμέ συνταγές του. Μεταξύ αυτών η Φαίη Σκορδά, η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη, η Έλενα Παπαβασιλείου, η Ράνια Θρασκιά μαζί με τον σύζυγό της, η Χριστίνα Πολίτη, η Σόφη Πασχάλη, ο Τρύφωνας Σαμαράς, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, οι καλοί του φίλοι Μύρωνας Στρατής και Μαίρη Συνατσάκη, η Κατερίνα Καινούργιου.

Όλοι συνεχάρησαν τον τηλεοπτικό σεφ για τις γευτικές απολαύσεις που τους προσέφερε, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μετά το τέλος της λαμπερής βραδιάς, του ζήτησαν και χαρτάκι με την εκτέλεση συνταγών (!) Μεταξύ άλλων το μενού είχε συκωτάκι πάπιας, αρνάκι με πουρέ, χταπόδι συνοδευόμενο από πορτοκάλι, ριζότο με μανιτάρια, μπουκίτσες κοτόπουλου με καρύδι. Όλα πεντανόστιμα, μυρωδικά όμορφα γαρνιρισμένα.

Μάλιστα, ο Άκης Πετρετζίκης φόρεσε την ποδιά του και φωτογραφήθηκε με όλους τους καλεσμένους του ενώ στη συνέχεια έπιασε τον δίσκο με τα εδέσματα και κέρασε ο ίδιους τους παρευρισκόμενους. Μετά επέστρεψε στον φυσικό του χώρο, την κουζίνα του!

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην πρώτη του διαδικτυακή προσπάθεια!

Υ.Γ.: Είναι αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο να συναντάς στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της τηλεόρασης παιδιά με ήθος, χιούμορ και όνειρα. Παιδιά που δεν παρασύρονται από την πρόσκαιρη δόξα που προσφέρει το Μέσο αλλά το χρησιμοποιούν ως όχημα για να πετύχουν τους στόχους τους. Και ο Άκης τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής περίφημα…