Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

 

Για κάποιον λόγο, οι επικεφαλείς μιας τηλεόρασης που τέλει σε ανυποληψία αλλά ακόμα θριαμβολογεί για νούμερα τηλεθέασης, χωρίς ανταγωνισμό, σε κοινό που δεν αγόρασε ποτέ αποκωδικοποιητές, που δεν έχει καν ρεύμα, ή που αδιαφορεί για το προϊόν τους, αγάπανε τις εγκύους όσο και οι μαιευτήρες.

Θυμόμαστε στο παρελθόν διάσημες έγκυες να κάθονται στους καναπέδες της ψυχαγωγίας, ή οι ίδιες οι παρουσιάστριες να διαδίδουν, να κρύβουν ή να μαρτυρούν συγκινημένες την εγκυμοσύνη τους στο κοινό λες και ήμασταν εκείνοι που τις καταστήσαμε έγκυες.

Ναι, είναι ένα τρυφερό θέαμα, μια γυναίκα νέα, που ετοιμάζεται να δώσει ζωή σε ένα νέο πλάσμα. Η επιδειξιομανία όμως όλης αυτής της φυσικής και όμορφης κατάστασης αν δεν είναι συνειδητά εμπορεύσιμη πράξη, τότε φαίνεται ως τέτοια! Και αφού ποζάρουν με τις κοιλιές προβεβλημένες για εξώφυλλα, ενημερώσουν για το πώς συνέλαβαν, ποτέ το κατάλαβαν και πως πάει μήνα με μήνα η εγκυμοσύνη, εκθέτοντας τα παιδιά τους πριν γεννηθούν καν σε μια δημοσιότητα που δεν επέλεξαν, μετά ζητούν από τους παπαράτσι να μη τα δείχνουν βρέφη χωρίς μωσαϊκό.

Όπου ως γνωστόν τα βρέφη τα περισσότερα μοιάζουν, ενώ μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Η ασυνέπεια δε αυτής της συμπεριφοράς, πυροδοτεί και μια σειρά λαϊκών αναγνωσμάτων για το αν είναι έγκυος η Τάδε, αν τρώει από λιγούρες πρωινές, αν φάνηκε κοιλίτσα ή απλά πήρε κιλά και πολλά τέτοια, που κάνουν ακόμη και την εγκυμοσύνη σε αυτό το λοβοτομημένο μας και αυτοκτονικό σταρ σίστεμ, επιταγή προς εξαργύρωσην όλων.