Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο   
Δεν θέλει κόπο. Δεν θέλει καν τρόπο (αν κρίνω από το περιεχόμενο των μεταξύ τους «φιλοφρονήσεων» που κάθε άλλο παρά τρόπο διαθέτουν). Και δεν θέλει μάλλον ιδιαίτερο ταλέντο, εφ' όσον αμφότεροι, αν και ανήκουν στην πρώτη λίστα των σταρ (με διαφορά χρονοκαθυστέρησης) δεν έχουν πείσει, παρά τις μεγάλες τους επιτυχίες, για τη μοναδικότητα της υποκριτικής τους τέχνης. Ούτε ο γηραιότερος ούτε ο νεώτερος. Που η κακιά ώρα, τους έφερε συμπρωταγωνιστές στο εκ φύσεως, ηλεκτρισμένο σανίδι του Broadway. Μία η όπως αποδείχθηκε εκρηκτική τους φύση, άλλη μία ο ηλεκτρισμός του σανιδιού, τελικά κατάφεραν να το κάνουν στάχτη και μπούρμπερη.  

Με τον 26χρονο πρωταγωνιστή των «Transformers», Σία Λα Μπεφ να αποχωρεί από το θεατρικό «Orphans» εξ' αιτίας της διαμάχης του με τον συμπρωταγωνιστή του, 55χρονο Άλεκ Μπόλντγουιν. Λίγο το νεαρό της ηλικίας του, λίγο που τον φλερτάρει τελευταία το σινεμά τέχνης (από videoclip του Sigur Ross μέχρι τη νέα ταινία του «δύσκολου» Λαρς Φον Τρίαρ) ο μικρός Λα Μπεφ, αποφάσισε να ξετσουμίσει θριαμβευτικά στο χώρο του θεάματος, δημιουργώντας την πρώτη του μεγάλη κόντρα, δημοσία δαπάνη.  

H αρχή του ξεκατινιάσματος, έγινε με τη δήλωση του Λα Μπεφ, μετά την αποχώρησή του από το έργο, πως «τελικά το θέατρο δεν ανήκει στους σπουδαίους αλλά στους αυθάδεις και παρορμητικούς». Ναι, ο σπόρος Λα Μπεφ προφανώς και θεωρεί εαυτόν σπουδαίο. Η απάντηση του Μπόλντγουιν ήταν προφανώς λόγο πείρας και ηλικίας, πολύ πιο συγκρατημένη: «Δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σε θέση να μιλάει για το τι είναι το θέατρο και τι δεν είναι».

Όλα θα είχαν λήξει κάπου εκεί και περίπου ήρεμα, αν δεν υπήρχε το twitter. Στο οποίο, σήμερα το πρωί, ο Λα Μπεφ, ανήρτησε φωτογραφικά print screen τόσο των μεταξύ τους e mail, όσο και των e mail που του έστειλε ο σκηνοθέτης της παράστασης. Για να αποδείξει τι ακριβώς; Πόσο άχρηστος είναι ο Μπόλτγουιν ή πόσο ψωνάρα και παπάρας είναι ο ίδιος;  

Στο e mail που του έστειλε ο σκηνοθέτης, ο τελευταίος φέρεται να γράφει: «Μην εκπλαγείς αν ο Άλεκ δεν τσουλάει τις πρώτες μέρες στις πρόβες. Υποτεύομαι ότι δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένος όσο εσύ. Έχω ξαναβρεθεί σε ανάγνωση έργου μαζί του και δέκα λεπτά μετά σκεφτόμουνα 'καλά, αυτός διαβάζει το κείμενο για πρώτη φορά'».  

Στα υπόλοιπα mail που δημοσίευσε ο Λα Μπεφ, γίνεται ένας μικρός χαμός, εφ' όσον είναι τόσο μεταξύ του ιδίου και του Μπόλτγουιν, αλλά περιλαμβάνουν και προωθήσεις των συνομιλιών τους στον σκηνοθέτη (ναι, στο σχολείο αυτό το λέγαμε και ρουφιανιά).  

«Νιώθω γ@@@μένα κουρασμένος», λέει ο Άλεκ στον Σία. «Eίμαι 26 χρονών και γεμάτος ενέργεια. Δε νοιώθω ποτέ κουρασμένος αρχηγέ», απαντά ο σεμνός Σία. Σε μια προσωπική αλληλογραφία που τελικά έγινε «πρωτοσέλιδο». Κάνοντας με να σκεφτώ σοβαρά, τι κίνδυνο μπορεί να διατρέχω, με το διαολεμένο print screen, κάθε φορά που στέλνω ιντερνετικό μήνυμα σε έναν φίλο, συνάδελφο και γενικώς, με θέμα «τι να σου λέω, πήγα γραφείο, είχα πιει τον κώλο μου, ήρθε και ο μαλάκας το αφεντικό και μόνο πίπες που δεν του πήρα για να μην με πάρει χαμπάρι και με γα@@@ήσει». Αν το δημοσιεύσει κανείς, κωλομπαρά θα το βγάλουνε το αφεντικό μου και μένα πουτάνα (το αλκοολικός είναι πταίσμα).  

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook.com/tazthebuzz, στο twitter.com/klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το [email protected] για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.