Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήταν μέλος στην επιτροπή για την Eurovision.
«Όλοι εμείς που ήμασταν σ' αυτή την επιτροπή δεν αποφασίζαμε για το ποιος θα συμμετάσχει. Μας όρισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ και προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε επειδή ήμασταν το κομμάτι του συμβουλίου που ήταν πιο κοντά στον πολιτισμό. Ήμασταν εκεί για μία επίβλεψη της όλης διαδικασίας, ότι θα τηρηθούν σωστά οι κανόνες και θα υπάρχει ο καλός εννοούμενος ανταγωνισμός. Ξεκίνησε ένας πόλεμος που δεν κατάλαβα ποτέ. Συνειδητοποίησα πώς νιώθουν όλοι οι άνθρωποι που υφίστανται αυτό το βιασμό, αυτή τη βία. Έζησα... τη βία.

Άνθρωποι χωρίς να ξέρουν καν τι κάνουμε, χωρίς καν να ζητούν να πληροφορηθούν, ανακύκλωσαν μια είδηση άδικα. Δεν διαλέξαμε ποιος θα πάει. Υπήρξε μια απόρριψη και θεωρηθήκαμε υπεύθυνοι. Εμείς τηρήσαμε τους κανόνες. Για μένα ήταν ένα μάθημα που πήρα και ευχαριστώ πολύ αυτούς που μου το έμαθαν και από εδώ και πέρα θα προσέχω διπλά», είπε χαρακτηριστικά για τον «πόλεμο» που δέχτηκε η Λυδία Κονιόρδου στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό «ΕΓΩ».

Να αναφέρουμε ότι η Λυδία Κονιόρδου μιλά για την Eurovision του 2011, όταν παραιτήθηκε από την επιτροπή, την ώρα που η ΕΡΤ διαμήνυε το σύνθημα «σεμνά και ταπεινά».

Η ίδια τότε δέχθηκε σφοδρή κριτική μετά την απόρριψη των Σαββιδάκη και Ιωαννίδη, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Ψινάκη που την αποκάλεσε «άλουστη» και «υποκουλτουριάρα», χωρίς να την κατονομάσει!

Έτυχε να μιλήσει έκτοτε με τον Ηλία Ψινάκη; «Όχι δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Δεν τον έχω δει ποτέ μου. Το θέμα πάντως αυτής της δύναμης των media και του πώς ανακυκλώνονται τα πράγματα, είναι πραγματικά ένα είδος λιθοβολισμού. Για μένα δεν αλλάζει τίποτα, γιατί ούτε έχω επιζητήσει ούτε επιζητώ την δημοσιότητα. Πήγα στην ΕΡΤ, γιατί πίστευα ότι πρέπει να στηριχθεί. Είναι σημαντικό να έχουμε δημόσια τηλεόραση», τόνισε στο περιοδικό.