Πλατό από τα πιο ευρύχωρα που έχουμε δει σε τηλεοπτικά στούντιο, τελευταίας τεχνολογίας κάμερες και κοντρόλ και μηχανήματα, πολλά μοντάζ, άνετοι βοηθητικοί χώροι για μέικ απ και μαλλιά και υψηλή αισθητική παντού, εντυπωσιάζουν στις εγκαταστάσεις του νέου τηλεοπτικού σταθμού GR.
Σε διαδρόμους, χώρους υποδοχής και αναμονής, άλλωστε, φιλοξενείται εικαστική έκθεση με έργα νέων καλλιτεχνών και κατασκευές που θυμίζουν περισσότερο γκαλερί παρά τηλεοπτικό σταθμό, έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει. Εδώ και αρκετούς μήνες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις, το πρόγραμμα του νέου σταθμού και τις συνεργασίες, με έμφαση φυσικά στην ενημέρωση και στην ουσία της ανάλυσης και της επικοινωνίας της πληροφορίας, με επίκεντρο τον δημοσιογραφικό λόγο χωρίς προσχήματα και διαπλοκές.

Και ενώ η τελική ευθεία για να βγει ο σταθμός στον αέρα είναι δεδομένη πλέον, απόψε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, οι εργαζόμενοι του σταθμού και ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος, καλούν τηλεοπτικούς συντάκτες, δημοσιογράφους, φίλους, κοινό με ανοιχτή πρόσκληση, σε ένα πάρτι με ζωντανή μουσική, ποτό, φυσικά φαγητό ως αρμόζει στην εορταστική νύχτα. Όλα αυτά εν τω μέσω πυρετωδών προετοιμασιών. Με πρόβες για τις εκπομπές, μονταζιέρες να ετοιμάζουν πυρετωδώς θέματα, συνεργεία τηλεοπτικά να φεύγουν και να επιστρέφουν από ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αρχισυντάκτες να εναλλάσσονται στο κοντρόλ. Και ενώ οι εποχές είναι δύσκολες, ειδικά για ένα νέο τηλεοπτικό σταθμό, μοιάζει εκείνοι που δουλεύουν και όσοι αφοσιώθηκαν και οραματίστηκαν αυτή την τηλεόραση, να είναι παθιασμένα ρομαντικοί και να τολμούν να ζήσουν όνειρα κόντρα σε εποχές και συμφέροντα.  

Το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, λοιπόν, το GR, θα εκπέμπει από την τηλεοπτική συχνότητα του Zoom στην Αττική και από 24 περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα από την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Μια νέα τηλεοπτική περιπέτεια λοιπόν αρχίζει και δίνει απόψε ραντεβού για πάρτι όπως αυτά της εφηβεία μας και της νιότης, στις 7, στη Νέα Κηφισιά, Πηγών και Ερυμάνθου…

Α.Τ.