Το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, λοιπόν, το GR, παρουσίασε εχθές το βράδυ, με ένα μεγάλο πάρτι το πρόγραμμα του και με ξενάγηση φίλων και καλεσμένων στους χώρους, τα στούντιο και τις εγκαταστάσεις.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, η Κιμ Κίλιαν και η Ματθίλδη Μαγγίρα υποδέχτηκαν τους καλεσμένους και έδωσαν εικόνα και πληροφορίες για τον νέο σταθμό, τους συνεργάτες και τις εκπομπές τους. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα», ο «Αθέατος Κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλλα, το καθημερινό μαγκαζίνο του σταθμού με την Κιμ Κίλιαν, η εκπομπή της Ματθίλδης Μαγγίρα, η εκπομπή «Ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό, το σόου «Ο παλιός είναι αλλιώς» με την Έλντα Πανοπούλου, «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» με τον Λάμπρο Παναγιώτου, «G-Pollywood» με τους Γιώργο Πολυχρονίου, Μάριο Χαβιαρά και Ρίτσα Βαΐτση, η αθλητική εκπομπή «Παίξε Μπάλα» με τον Γιώργο Σπανουδάκη, Κατερίνα Νινιού, Ανδρέα Αθανασούλη και τον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη, «Πάρε Κόσμε» με τον Γιάννη Παπαθανάση-Χρύσα Δημοπούλου, «Νύχτες μαγικές» με την Μάρα Μεϊμαρίδου, «E-shop» με την Μαρία Σινιώρη, η εκπομπή αυτοκινήτου «Ό,τι κινείται» με τον Βασίλη Σαρημπαλίδη, «Νικητής» με την Κατερίνα Ζαγοραίου, «Weekend» με την Μαριαλένα Ανδρέου και τα σατυρικά «Κουνάβια» με τους Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο, Ψ και Πέτρο Χριστοφορίδη, αλλά και καθημερινά το δελτίο ειδήσεων, με τον Γιώργο Καραμέρο.


Και ήταν όλοι εκεί. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι. Ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Στεφανόπουλος, αθλητής της πυγμαχίας, ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο τραγουδιστής Πέτρος Θεοτοκάτος, ο Νίκος Ζωιδάκης, το λάτιν συγκρότημα Buenos Aires, η Λουκίλα Καρρέρ και φυσικά ο σύζυγός της, ο πολύτιμος Μίμης Πλέσσας, που συνέθεσε τη μουσική των σημάτων όλων των εκπομπών του GR. Ακόμα ήταν εκεί ο Δημήτρης Μάρκος, η Τίνα Μεσσαροπούλου, η Κασσιανή Καραγκιουλέ, η Έλλη Αγγελιδάκη. Απολαυστική και πηγαία η Κατερίνα Στανίση ξεσήκωσε το κόσμο με τη φωνή, τις ερμηνείες και τα τραγούδια της.

Εντυπωσίασε ακόμη η διεθνούς φήμης ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, η Πατρίτσια Άμπραχαμς. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο DJ LEO, Καραπάλης. Ήταν μια παρουσίαση αλλιώτικη από τις άλλες. Οικεία, φιλική, εξωστρεφής που ήρθε φυσικά να κουμπώσει με την αντίληψη των ανθρώπων του GR πως η τηλεόραση είναι ομαδικό σπορ και στην ομάδα παίζει μπάλα πρώτα απ' όλα το ίδιο το κοινό…


Α. Τ.