current views are: 1

11 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση14:01

Οι ζωές των Άλλων: Καθαρόαιμη… ομορφιά!

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Δημοσίευση 14:01’
αρθρο-newpost

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Όλες οι γυναίκες έχουμε ανάγκη να δείχνουμε όμορφες και ελκυστικές. Περιποιούμαστε συχνά τον εαυτό μας, διαλέγουμε καλλυντικά προιόντα που «εξαφανίζουν» τα σημάδια του χρόνου, δεχόμαστε κοπλιμέντα για την εμφάνισή μας, χωρίς προηγουμένως να τα φιλτάρουμε. Συχνά ξεχνάμε ότι η αληθινή ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Όλο και περισσότερες κυρίες κάθε ηλικίας καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό, προκειμένου να διορθώσουν κάποιες ατέλειες στο πρόσωπό τους. Το χειρουργικό νυχτέρι προσκυνούν κάθε κατηγορίας celebrities – Έλληνες και ξένοι -. Ποιος θα ξεχάσει τη φωτογράφιση του Ηλία Ψινάκη ή της Άντζελας Δημητρίου στο κρεβάτι του πλαστικού τους; Ωστόσο ακόμη και στα μεγαλύτερα τολμήματα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Δεν μπορείς να αντιταχθείς στους νόμους της φύσης, χωρίς να πληρώσεις το ανάλογο τίμημα.

Σερφάροντας στο Διαδίκτυο έπεσα πάνω σε κάποιες φωτογραφίες της ανεπάγγελτης Κim Kardashian με το πρόσωπό της γεμάτο αίμα. Προς στιγμήν σοκαρίστηκα. Μετά διάβασα πως πρόκειται για το λεγόμενο facelift, μία νέα επαναστατική μέθοδο lifting. Για τη μίνι πλαστική στο πρόσωπο χρησιμοποιούν στη συγκεκριμένη μέθοδο το ίδιο σου το αίμα. Ειδικές βελόνες σου ρουφούν κυριολεκτικά το αίμα από τα χέρια και μετά το ίδιο αίμα τοποθετείται στο πρόσωπό σου και η μικροχειρουργική διαδικασία ξεκινά…

Ακούγεται όντως ανατριχιαστικό. Ακόμη και όσες κυρίες τολμούν, χωρίς να τις νοιάζει ο πόνος, δύσκολα θα κατέφευγαν σε μία τόσο… αιματηρή διαδικασία για να ανακτήσουν τη φρεσκάδα του προσώπου τους. Η Kim Kardashian το τόλμησε, καλώντας φυσικά και τους φωτογράφους. Ήταν άλλωστε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξει και πάλι πρώτη είδηση στα περιοδικά. Πόζαρε στον φακό με τα αίματα στο πρόσωπο και με τη δίψα για προβολή στο μάτι.

Το θέμα είναι μέχρις ποιου ορίου θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε στη φύση και τους νόμους της; Πόσα εγκλήματα θα γίνουν ακόμη στο όνομα της ομορφιάς και κατά πόσον η τεχνολογία και οι νέες ιατρικές μέθοδοι εξυπηρετούν τον άνθρωπο; Μήπως ο άνθρωπος έχει πέσει θύμα των ίδιων των επιτευγμάτων του; Και τελικά, σε ποιο σημείο θα πρέπει να μπει ένα όριο στην προβολή της προσωπικής σου ζωής; Να τα πουλήσουμε όλα για λίγες στιγμές δόξας…; Ρητορικό το ερώτημα. 

Καλά τα έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ πως δεν υπάρχει τίποτε το υγιές γύρω από την λατρεία της ομορφιάς…

 


σχετικα αρθρα