Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη του παραδέχεται ότι μάλλον το έχει παρακάνει με τις πολλές και διαφορετικές παραστάσεις.

 

Το καλοκαίρι Επίδαυρο, μέχρι πριν από λίγες μέρες «Σικάγο» και τώρα «Επιθεωρητής», αλλά θυμίζει ότι: «Δεν είμαι διπλοθεσίτης. Δηλώνω μάλιστα ευτυχής που μπορώ και δοκιμάζομαι σε θεατρικά είδη με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο.

Ανέκαθεν άλλωστε με ενδιέφερε η δυνατότητα εναλλαγής του περιεχομένου και της φόρμας, ειδικά σε ιδανικές συνθήκες, όπως μου συμβαίνει τώρα με τον Ευαγγελάτο».

Τον ενοχλεί το γεγονός ότι τόσο πολλοί δημιουργοί φέτος σε άπειρες παραστάσεις αυτοπλασάρονται ως μοναδικοί; «Δεν μου αρέσει να καταδικάζω καμία έκφανση της πραγματικότητας παρά μόνο αυτές που παρέχουν κακό σπέρμα στην κοινωνία. Κάθε παράσταση μπορεί να προσφέρει με τον δικό της τρόπο. Αρκεί να πηγαίνει ο κόσμος στο θέατρο - είτε πρόκειται για εμπορικό, είτε για εναλλακτικό ή ερευνητικό. Ο Φελίνι είχε πει κάποτε ότι κάνει σινεφίλ ταινίες, ακριβώς επειδή υπάρχει το εμπορικό σινεμά. Τα πράγματα, άλλωστε, είναι πάντα ανάμεικτα και επιτρεπτά εφόσον δεν προσπαθούν να επιβληθούν με τον δικό τους τρόπο. Το μόνο που καταδικάζω είναι το να γίνεται μια τάση τόσο κυρίαρχη ώστε να στρέφει τους ανθρώπους, μέσω της καθοδήγησης, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Πρώτο θέμα.