Στις 11 Μαρτίου διοργανώθηκε στη Μεγάλη Βρετάνια η απονομή των Χρυσών Σκούφων για το έτος 2013, καθώς και τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με το «Etrusco» του στην Κέρκυρα. 
Τους Χρυσούς Σκούφους πραγματοποίησε για ακόμη μία χρονιά το περιοδικό «Αθηνόραμα». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το εστιατόριο «Σπονδή», ένα από τα πιο φημισμένα με εξαιρετική κατά γενική ομολογία κουζίνα, έχασε αυτή τη φορά το πρώτο βραβείο. 

Κάποιοι έκαναν λόγο για άδικα αποτελέσματα, ενώ κάποιοι άλλοι θεώρησαν πως η Σπονδή αποκλείστηκε εσκεμμένα από την πρώτη θέση, προκειμένου ο διαγωνισμός να ανακτήσει το ενδιαφέρον και να προκληθεί ντόρος με τα αποτελέσματα.

Ο κ. Απόστολος Τραστέλης, καταξιωμένος chef και ιδιοκτήτης της Σπονδής, δίνει τη δική του απάντηση στο newpost.gr: «Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα αστέρια Michelin. Πάντα είχαμε αστέρι, η Σπονδή για ακόμη μία φορά κράτησε και το δεύτερο. Θεωρώ ότι το Michelin είναι σοβαρό, σε αντίθεση με το Αθηνόραμα. Δεν θέλω να κρίνω ούτε το αποτέλεσμα, ούτε κάποιον συνάδελφο. Κρίνω αυστηρά μόνο τον εαυτό μου. Σας ευχαριστώ»! 

Φανή Πλατσατούρα 

Σχετικό θέμα:

Οι «Χρυσοί σκούφοι», ο μεγάλος νικητής και οι επώνυμοι καλεσμένοι! (φωτό)