Από τη Φανή Πλατσατούρα


Θεατρική πρεμιέρα, κοσμική εκδήλωση, πρώτη προβολή ταινίας. Παρουσιαστές, ηθοποιοί, άνθρωποι της Τέχνης και μοντέλα β' διαλογής χωρίς ουσιαστική καριέρα, δίνουν όλοι το δυναμικό παρών. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγουν μια φωτογραφία που θα παίξει στα περιοδικά -όσα έχουν απομείνει-, να κάνουν μια δήλωση για τη νέα φημολογούμενη σχέση τους και να προβληθούν την επομένη σε τηλεοπτικές εκπομπές, να μάθουν τα καλλιτεχνικά - κοσμικά νέα της τελευταίας εβδομάδας, να κάνουν το κομμάτι τους επιλέγοντας αέρινες δημιουργίες και φεσώνοντας για ακόμη μια φορά τους Έλληνες σχεδιαστές.

Είναι πάντα εκεί. Έτοιμοι και έτοιμες να φωτογραφηθούν με το πιο λαμπερό τους χαμόγελο στο κόκκινο χαλί. Μόνο που αυτό δεν είναι πια καλογυαλισμένο και αστραφτερό, όπως στα ξένα. Γεμάτο κόμπους, σκοροφαγωμένο απλώνεται να καλύψει όπως όπως την εθνική μας θλίψη, την Ελλάδα που παλεύει να δείξει ένα πρόσωπο αξιοπρέπειας την ίδια ώρα που η ψυχή της είναι γεμάτη με πληγές πόνου.

Κατερίνα Καραβάτου: Έδωσε το δυναμικό παρών στα εγκαίνια του νυχτερινού μαγαζιού Africana, ελλείψει άλλων εγκαινίων, πιο φαντασμαγορικών, πιο προβεβλημένων. Επέλεξε να φορέσει ένα μίνι φόρεμα, και animal print παπούτσια. Λεπτομέρεια: Ξέχασε να βάψει τα νύχια των ποδιών της (!) Ακόμη αναζητά μια τηλεοπτική στέγη να φιλοξενήσει εκείνη και τον προσωπικό κομμωτή της. «Βρίσκομαι σε τηλεοπτικές συζητήσεις, δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή» θα την ακούσεις να λέει κάθε φορά που οι κάμερες την πλησιάζουν με πόζα στημένη.

Μαρία Μπεκατώρου: Παρευρέθηκε στη μουσική παράσταση «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες» με ασπρόμαυρο look. Μακριά παντελόνα και δερμάτινο τζάκετ. Τα φώτα ανάβουν και οι κάμερες γράφουν. Μιλάει γρήγορα, συχνά μπερδεύει τα λόγια της από κεκτημένη ταχύτητα, λέει όμως αλήθειες, γελάει σαν μικρό παιδί. Διατηρεί το ίδιο αθώο χαμόγελό της, καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Είτε γράφουν οι κάμερες, είτε όχι...

Στην τελευταία τους κοσμική έξοδο και οι δύο κυρίες επέλεξαν να κρατήσουν το ίδιο μικροσκοπικό κόκκινο τσαντάκι, σε σχήμα καρδιάς. Αυτό είναι και το μόνο που καθώς φαίνεται, τις ενώνει...