Η Βάνα Μπάρμπα είναι μια γυναίκα που στο πέρασμά της, έκανε πολλά αρσενικά να καρδιοχτυπούν.
Sex symbol, γυναίκα με πολλούς θαυμαστές και πολλούς… ερωτοχτυπημένους στα πόδια της να την παρακαλάνε. Ανάμεσα στα πολλά περιστατικά θαυμασμού που έχει ζήσει η ηθοποιός, είναι και ένα ξεχασμένο. Πρωταγωνιστής του ήταν ο… άσημος τότε Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε στο παρελθόν στη συνάντησή της με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι λέγοντας: «Τη βραδιά των Όσκαρ μου είχαν δώσει και μία τουαλέτα πολύ εντυπωσιακή από την παραγωγή και καθόμουν δίπλα στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήταν ο παραγωγός της ταινίας. Ξαφνικά άκουσα μία κυρία η οποία ήθελε να καθίσει, σηκώνομαι και εγώ για να περάσει αλλά ο Μπερλουσκόνι με τράβηξε να ξανακάτσω. Τον σκούντηξα εγώ με τον αγκώνα μου και αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα με τον τρόπο που με κοίταξε. Βγήκα λοιπόν στον διάδρομο και άρχισα να κλαίω. Είχα βγάλει και τα παπούτσια μου τα οποία με στένευαν, είχα και το φόρεμα που το πατούσα συνέχεια, το ρίμελ είχε τρέξει και ξαφνικά ακούω τον Σταλόνε να λέει πως το βραβείο πάει στο ''Μεντιτερανέο''».

Σε συνέντευξη του, ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης ανέφερε στο queen.gr: «Η ιστορία που θυμάμαι πιο έντονα από τα 22 χρόνια που πήγαινα στα Όσκαρ ήταν όταν το 1992 η Βάνα Μπάρμπα με σύστησε στον Μπερλουσκόνι. Τότε δεν είχε κατέβει ακόμη στην πολιτική και εγώ ήμουν στο μπαρ όταν έρχεται η Βάνα μαζί με τον Μπερλουσκόνι, συστηθήκαμε και μάλιστα τον κέρασα ένα ποτήρι σαμπάνιας, 8 δολάρια έκανε» προσθέτοντας: «Εγώ το έζησα όλο αυτό γιατί η Βάνα με σύστησε στην εταιρία, η οποία κατόπιν με καλούσε σε όλες τις εκδηλώσεις και μετακινούμασταν με λίμο και τέτοια. Ηταν πολύ κυριλέ φάση. Της Βάνας της έγινε πολύ μεγάλο promotion, αλλά η ίδια δεν το αξιοποίησε λόγω δικής της επιλογής. Είχε την τύχη να είναι στην αφίσα της ταινίας σε μια sexy πόζα και είχε δώσει και μια πολύ ωραία συνέντευξη που έκανε καλή εντύπωση στην press conference. Την πέρασαν για Ιταλίδα τη Βάνα και τη ρώτησαν πώς αισθάνεται που προέρχεται από μια χώρα που έβγαλε τη Sofia Loren και τη Gina Lollobrigida και η Βάνα απάντησε πώς «έρχομαι από μια άλλη χώρα που έβγαλε τη Μελίνα Μερκούρη και την Ειρήνη Παπά». Η Βάνα μετά έμεινε στο Los Angeles για να συζητήσει κάποια πράγματα. Είχα ακούσει για μια ταινία με τον Michael Douglas και μια ταινία στο Μεξικό, αλλά αυτή προτίμησε να έρθει εδώ και να κάνει ένα σήριαλ με τον Κούρκουλο».