current views are: 1

28 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση19:24

Οι ζωές των Άλλων: Καμπάνες του ΕΣΡ στην τηλεόραση του τζόγου!

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Δημοσίευση 19:24’
αρθρο-newpost

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Παρελθόν αποτελούν τα μεταμεσονύχτια τηλεπαιχνίδια (ΤΗΛΕΚΥΒΟΣ, SUPER GAME και ΒΟΙΝG) που προβάλλονταν από τις συχνότητες ΑΝΤ1 και ALPHA, λόγω βαριάς καμπάνας από το ΕΣΡ. 

Πρόστιμα που ζαλίζουν επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στους δύο σταθμούς, η διοίκηση των οποίων αποφάσισε να «τσεκουρώσει» την τύχη των τηλεθεατών.

Διότι ο ηλικιωμένος κύριος που μόλις ξύπνησε -που είχε πέσει για βραδινό ύπνο από το σούρουπο-, ο καταχρεωμένος νοικοκύρης -που έχασε τον ύπνο του λόγω των παραφουσκωμένων λογαριασμών, χαρατσίων και οικογενειακών εξόδων-, ο άνεργος νέος -που ψάχνει τρόπο να σκοτώσει την ώρα του- μια ευχαρίστηση είχε κάθε βράδυ. Να παρακολουθεί τα τηλεοπτικά τυχερά παιχνίδια με τους ευρηματικούς τίτλους του στιλ «Βρες τη λέξη…», «Μάντεψε τις διαφορές…» «Παίξε τώρα…» και να φλερτάρει με την τύχη του.

Κάθε βράδυ μεταξύ ξένων ταινιών και ροζ διαφημίσεων, ξεπετάγονταν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και μια τυχερή εκπομπή. Καλούσε και ο έρμος ο τηλεθεατής στον αριθμό που αναγράφονταν στο κάτω μέρος της οθόνης του και ήλπιζε η τύχη να του χαμογελάσει. Ανέμενε στην τηλεφωνική γραμμή για δύο περίπου λεπτά, έπεφταν οι μονάδες, έπεφτε και η γραμμή τελικά.

Και δώστου πάλι από την αρχή… Διότι και η μαντεψιά ήταν εύκολη, και η παρουσιάστρια της εκπομπής (ο Θεός να την κάνει) νοστιμούλα, και τα κολαριστά πράσινα χαρτονομίσματα φανερωνόντουσαν μπροστά στην οθόνη σου, έτοιμα να ζεστάνουν την τσέπη σου. 

Ύστερα από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να πιάσεις γραμμή, και ενώ έχεις ήδη καταχρεωθεί ένα ολόκληρο μεροκάματο στα -090, μήπως και ο Θεός της Τύχης σου κλείσει το μάτι, αποφασίζεις να γλαρώσεις στον καναπέ σου και να νανουριστείς από την ακατάσχετη φλυαρία – άνευ ουσίας- της παρουσιάστριας του παιχνιδιού. (ο Θεός να την κάνει no 2). Και εκεί που έχεις σχεδόν παραδοθεί αμαχητί στην αγκαλιά του Μορφέα, ακούς την τσιρίδα της παρουσιάστριας (ο Θεός να την κάνει no3). «Αααααα κύριε Μένιο από το Ηράκλειο, η σωστή λέξη ήταν “γραφή” και όχι “φραγή”, λυπάμαι, χάσατεεεεε».

Έτσι γλυκά και όμορφα κυλούσαν μέχρι τώρα τα βράδια μας. Έλα όμως που το ΕΣΡ εξέδωσε καταδικαστικές αποφάσεις και ο τηλεοπτικός τζόγος χάθηκε, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, από τον τηλεοπτικό χάρτη ΑΝΤ1 και ALPHA. 

Βέβαια αφήστε και ένα παραθυράκι ανοιχτό στην τελεσίδικη – υποτίθεται- απόφαση των καναλιών, διότι μπορεί το ΕΣΡ να βαρά καμπάνες, το ΣτΕ όμως έχει αντίθετη άποψη και φροντίζει να ακυρώνει συνεχώς την επιβολή προστίμων…

 


σχετικα αρθρα