Περισσότεροι από 2.000 Σκοπιανοί βρέθηκαν χθες βράδυ στη συναυλία του ελληνικού συγκροτήματος «Cabaret Balkan», στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή του κρασιού», που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, που προσήλθαν στην πλατεία της πόλης, ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά στη μουσική του συγκροτήματος αυτού από την Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει γνώριμους ελληνικούς και βαλκανικούς ήχους, ανασκευασμένους με στοιχεία από πιο σύγχρονους ήχους του ροκ και της τζαζ.

Δύο μέλη του συγκροτήματος, οι Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν, νταούλι, πλήκτρα, τραγούδι) και Βασίλης Κομματάς (σαξόφωνο, κλαρίνο, τραγούδι), εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή από την συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου.

«Οι άνθρωποι μάς αγκάλιασαν, καθώς αισθάνθηκαν ότι το είδος αυτό μουσικής έχει πολλά στοιχεία που τους αγγίζουν. Οι εκδηλώσεις του κοινού ήταν πολύ θερμές και αισθανόμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που η μουσική μας βρίσκει τέτοια απήχηση», ανέφερε μετά τη συναυλία στα Σκόπια ο Β. Κομματάς, ο οποίος επαίνεσε και την προσπάθεια των διοργανωτών της συναυλίας.

Ο Θ. Σταυρίδης σημείωσε ότι είναι η δεύτερη συναυλία του συγκροτήματος στην ΠΓΔΜ. Το περασμένο καλοκαίρι οι «Cabaret Balkan» εμφανίσθηκαν στην Οχρίδα, κερδίζοντας το κοινό. Κάποιοι από αυτούς, που τους άκουσαν για πρώτη φορά στην Οχρίδα, ήρθαν και στα Σκόπια, χθες βράδυ, για να τους συναντήσουν και πάλι.

Αρκετή δημοσιότητα για τη συναυλία των «Cabaret Balkan» στα Σκόπια δόθηκε και από τον τοπικό Τύπο, ο οποίος φιλοξένησε και συνεντεύξεις του παραγωγού του συγκροτήματος, Νίκου Στεφανίδη.

Οι «Cabaret Balkan» σχηματίσθηκαν στη Θεσσαλονίκη, πριν ενάμιση χρόνο, και το προσεχές διάστημα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο.