Την τελευταία του κολεξιόν παρουσίασε ο Χριστόφορος Κοτέντος για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2011 στο Studio Kappa, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Ένα κόκκινο χαλί υποδεχόταν τους καλεσμένους που άρχισαν να καταφθάνουν λίγο πριν από τις εννιά το βράδυ.

Η βραδιά είχε "άρωμα" από το Next Top Model, καθώς στο σόου του σχεδιαστή συμμετείχαν οι τέσσερις φιναλίστ, Ευαγγελία, ¨Ελενα, Σιντορέλα και Ιωάννα. Επίσης, ήταν προσκεκλημένες όλες οι κοπέλες που είχαν επιλεχθεί από την αρχή κι έχουν αποχωρήσει.

Η ανοιξιάτικη συλλογή του Χριστόφορου Κοτέντου εστίαζε στα μίνι φορέματα, σε ανάλαφρη ή εφαρμοστή γραμμή, στις δερμάτινες λεπτομέρειες και τα τονισμένα μανίκια, αλλά και στα φορέματα με ουρά, τα περισσότερα από τα οποία κυμαίνονταν σε γήινες αποχρώσεις (μπεζ-καφέ) χωρίς να λείψουν και χρώματα όπως το λευκό, το πορτοκαλί, το λιλά και το γαλάζιο.

Εκτός από τις φιναλίστ του NTM, στο σόου συμμετείχαν μοντέλα όπως η Γκρέτα Τσέτη και Γιάννα Πολιάκου.

Έντονα συζητήθηκε ότι τα κορίτσια του σόου δεν υστερούσαν σε τίποτα από τις επαγγελματίες, γεγονός που τόνισε και ο ένας από τους κριτές, Χάρης Χριστόπουλος. "Τα κορίτσια είναι έτοιμα πια", είπε χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στις καλεσμένες ήταν η Άννα Πρέλεβιτς, η περσινή νικήτρια, Σεράινα και η Νάντια Μπουλέ (με pencil φούστα και τοπ Lena Katsanidou).

Όσο για το γύρισμα του τελικού του "Next Top Model" θα πραγματοποιηθεί μερικά 24ωρα πριν από την μετάδοσή του τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.