Ενώ όλα τα βλέμματα στις ΗΠΑ χθες ήταν στραμένα στο «Super Bowl», στον τελικό δηλαδή του NFL, τα αφτιά «έκλειναν» αντιμετωπίζοντας την αιθέρια κατά τα άλλα φωνή της Κριστίνα Αγκιλέρα να ερμηνεύει λάθος τον εθνικό ύμνο.

Πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση που έχρισε και τον πρωταθλητή για το 2010 στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, προηγήθηκαν κάποια καλλιτεχνικά happenings. Μεταξύ αυτών και η καθιερωμένη απαγγελία του εθνικού ύμνου, η οποία ωστόσο υπέστη κάποιες live «τροποποιήσεις» από την πέντε φορές βραβευμένη με βραβείο Γκράμι, Κριστίνα Αγκλέρα.

Η τραγουδίστρια «ξέχασε τους στίχους, παρέλειψε κάποιους από αυτούς, ενώ αντικατέστησε λέξεις του εθνικού ύμνου, με δικές της».

O τελικό του "Super Bowl",που αποτελεί εθνική εορτή στις ΗΠΑ και ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα, είχε χθες περίπου δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές, οι οποίοι έσπευσαν να κοινοποιήσουν με άκρως ειρωνικό τρόπο στο Twitter αυτό που συνέβαινε, με σχόλια όπως: «Αφήστε όλοι ήσυχη την Κριστίνα, μόλις ερμήνευσε το remix! Ήταν πολύ παλιομοδίτικα όλα σε αυτό το πρωτάθλημα και το κορίτσι είχε την ευγένεια να βοηθήσει!».

Όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκε τέτοιος θόρυβος που η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια: «Συγκινήθηκα τόσο πολύ από τη στιγμή και τον ύμνο, που έχασα τα λόγια μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να ελπίσω πως όλοι ένιωσαν την αγάπη μου γι’ αυτή τη χώρα και ότι το πραγματικό μήνυμα του ύμνου έμεινε αναλλοίωτο».

Φυσικά, η ερμηνεύτρια του «Beautiful» δεν είναι ούτε η πρώτη και μάλλον ούτε η τελευταία. Στο παρελθόν αντίστοιχα λάθη στην απαγγελία του εθνικού ύμνου ενώπιον τεράστιου κοινού, έκαναν η Ροζάν Μπαρ αλλά και η Μέισι Γκρέι.