Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δε μιλούσε για τη σύντροφό του και το παιδί που περιμένουν αλλά στο περιοδικό ΕΓΩ Weekly την έσπασε τη σιωπή του. Πράγμα βέβαια που δεν απόκλεισε τη σεμνή τοποθέτηση του όσον αφόρα τις περικοπές στον μισθό του.
«Έχω υποστεί μεγάλες περικοπές στον μισθό μου» είπε αν και καμία αμφιβολία δεν είχαμε περί τούτου «δεν μπορώ, όμως, να παραπονεθώ. Είμαι ένας παρουσιαστής που ξεκίνησα το 1991 να παίρνω πάρα πολύ λίγα χρήματα, από το 2003 πήρα κάποια επιπλέον, όμως αμέσως μετά την κρίση μειώθηκαν οι αποδοχές μου. Η δουλειά μου δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα. Μ' αρέσει να πληρώνομαι καλά, αλλά ακόμα και αν δεν συμβαίνει αυτό, δεν θα σταματήσω να κάνω μια δουλειά που αγαπάω. Και με το Mega ήμασταν μαζί και στα καλά και θα είμαστε μαζί και στα δύσκολα», δήλωσε και αλλοίμονο που δε θα 'λεγε την καλή του κουβέντα για τα αφεντικά!

«Θυμάμαι ότι δουλεύω από τα 17 μου. Έχω περάσει τα πιο πολλά χρόνια στη ζωή μου στην τηλεόραση. Κλείνω 22 χρόνια στην τηλεόραση... Είμαι 39 χρονών. Χωρίς να θέλω να γίνω υπερβολικός, πραγματικά δούλεψα πάρα πολύ, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Πιστεύω ότι για να φτάσεις σε ένα καλό αποτέλεσμα στη ζωή σου, θα πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να δουλεύεις σκληρά» είπε ακόμη και ας τα αφήσουμε ασχολίαστο!

Το κακό μας το φυλούσε ξαφνικό και αφόρα στην πρόθεσή του να προσφέρει στην πολιτική: «Τα τελευταία πέντε χρόνια μού έχουν γίνει δύο προτάσεις. Το μόνο που θα μπορούσε να με κάνει να ασχοληθώ με την πολιτική είναι γιατί βλέπω μια απαξίωση της πολιτικής, σε σημείο που δεν μου αρέσει. Σε κάθε μέρος, σε κάθε χωριό, περιοχή, που έχω επισκεφτεί (έχω κάνει δύο φορές τον γύρο της Ελλάδας) δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσα προβλήματα έχω ακούσει, πόσες συζητήσεις έχω κάνει, πόσο έχω νιώσει τα ουσιαστικά προβλήματα που βιώνει ο κόσμος. Περιοχές που δεν έχουν νερό, που δεν έχουν ρεύμα, που δεν έχουν πάρει λεφτά μετά τους σεισμούς, περιοχές που είναι τελείως ξεχασμένες. Όταν τα βλέπω αυτά, αναρωτιέμαι γιατί;”, τονίζοντας παράλληλα: «Θα ήθελα να προσπαθήσω πρώτα να ασχοληθώ με κάτι που να έχει σχέση με τον δήμο ή με την πόλη που ζω. Ίσως αργότερα μπορέσω να ασχοληθώ και πιο έντονα...». Ε! Ναι πρώτα δήμαρχος, μετά εθνάρχης!

Και για το παιδί που περιμένει από τη σύντροφό του Κατερίνα Κόλα δήλωσε πως: «Αλλάζουν πολλά πράγματα στη ζωή μου, έρχεται ένα παιδί. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα για αυτό το θέμα, λόγω του ότι το χρονικό διάστημα ήταν τέτοιο... Τώρα θα μπορούσα να πω κάτι, γιατί νομίζω ότι είναι και αστείο να περνάει ο καιρός και να μην μιλάω. Περιμένουμε ένα θαύμα! Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό που μας συμβαίνει. Πολλοί φόβοι και αγωνίες, τις οποίες τις αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά στη ζωή μας η Κατερίνα κι εγώ, αλλά πιασμένοι χέρι – χέρι αφήνουμε τις ανασφάλειες και περιμένουμε αυτό το θαύμα. Θέλουμε να πάνε όλα καλά. Αυτό που με κάνει ανήσυχο είναι μήπως συμβεί κάτι το οποίο ίσως χαλάσει αυτό το όμορφο γεγονός, για αυτό είμαι επιφυλακτικός και φειδωλός και δεν θέλω να λέω πολλά. Να έρθει η ώρα να βγει το μωράκι, να είναι γερό και μετά με όλη μου τη χαρά, να μιλήσω. Ζω για αυτό το θαύμα», ενώ για τη σχέση του με τη σύντροφό του πρόσθεσε: «Όταν αποφασίζεις με έναν άνθρωπο να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, τότε αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ σημαντικός για σένα. Απλά πάντα έχω μάθει να κοιτάω την επόμενη μέρα και να μη βλέπω τι θα γίνει μετά από πέντε χρόνια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε στη ζωή μου η Κατερίνα. Είναι ένας πραγματικά αξιόλογος άνθρωπος και αξίζει τα καλύτερα».  

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, παρ' όλο που έχει γίνει γνωστό πως περιμένουν αγοράκι, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το φύλο του μωρού τους, αλλά ούτε και να αποκάλυψε αν εκείνος και η Κατερίνα Κόκλα θα ανέβουν στο μέλλον τα σκαλιά της εκκλησίας. Αυτό το τελευταίο, μπορεί να περιμένει και να ειπωθεί σε άλλη συνέντευξη, άλλωστε…
 
Α.Τ.