Από τις εκδόσεις Λιβάνη, κυκλοφορεί το βιβλίο της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, που «επιχειρεί να ξαναδιαβάσει την πορεία των τελευταίων δεκαετιών μέσα από την δική της προσωπική εμπειρία».
Όπως διαβάζουμε το συγγραφικό πόνημα αφορά σε: «Ένα κορίτσι από την Κρήτη, µε όνειρα και προσδοκίες, ζει μια ζωή που στιγμές-στιγμές θυμίζει παραμύθι: σπουδάζει, γίνεται δικηγόρος, αναμειγνύεται µε τα κοινά, σε αδιάκοπη αντιπαράθεση µε κατεστημένες στάσεις και αντιλήψεις. Βιώνει τον κεραυνοβόλο έρωτα και βρίσκεται στην Ζυρίχη και στο Λονδίνο στο πλευρό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ανακαλύπτοντας τον κόσμο των επιχειρήσεων – αλλά και την οικογενειακή ζωή…

…Ωσότου την καλεί η διεκδίκηση και μετά η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα. Επιχειρεί να βοηθήσει στην συστράτευση και στην κοινή προσπάθεια, ζει βήμα-βήμα τις εμπλοκές και τα αδιέξοδα της Ελληνικής πραγματικότητας. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 μπόρεσε και απέκτησε την δική της δυναμική.
Πώς, λοιπόν, η Ελλάδα βρέθηκε από αυτό το σημείο στην βαθιά κρίση που ζει – ιδίως μετά το 2010; Από την εμπειρία της, η Γιάννα Αγγελοπούλου επισημαίνει ένα σημαντικό, σταθερό πρόβλημα: το πρόβλημα ηγετικότατες, την αποφυγή ανάληψης ευθυνών ή την τάση μετατόπισής τους, μαζί και την συνεχή εσωτερική αντιπαράθεση – είναι μόνιµη τροχοπέδη στις προσπάθειες των Ελλήνων.

Μια προσωπική ιστορία, μια προσωπική ματιά, η αφήγηση αυτή προτείνει και μιαν απαρχή απάντησης στο «Μα τι συνέβη στην Ελλάδα;».

Σε ό, τι έχει μείνει όρθιο από βιβλιοπωλεία στη γειτονιά σας, θα βρείτε αυτή τη ζωή σαν μυθιστόρημα ή το μυθιστόρημα σαν ζωή…