Σπουδαίος ηθοποιός, με πηγαίο ταλέντο και ερμηνείες που έχουν χαραχθεί βαθιά στη συνείδηση του κοινού του. Ο Γιώργος Κιμούλης, πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπος με κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες που τον οδήγησαν σε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη. Το οφειλόμενο ποσό διακανονίστηκε και ο ίδιος μιλά στο «Πρώτο Θέμα» για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του.
- Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στην περιπέτειά σας με τις οικονομικές σας οφειλές. Βλέπετε πλέον φως στο τούνελ;

«Όχι. Ό,τι φως στο τούνελ βλέπει κάθε Έλληνας».

- Κάνατε κακή διαχείριση ή είχατε κακή σχέση με το χρήμα;

«Τίποτε από τα δύο. Είμαι μια περίπτωση ανθρώπου που δεν έχει πάρει ποτέ μια δραχμή ή ένα ευρώ από το κράτος όχι επειδή δεν του προσφέρθηκε, αλλά επειδή δεν δέχτηκε αυτός. Αυτό πολλοί το θεωρούσαν επηρμένο σε αντίθεση με εμένα που το θεωρούσα αυτοπροστασία γιατί πιστεύω ότι ο σύγχρονος πολιτισμός δεν χρειάζεται να στηρίζεται από το κράτος, ιδίως σε μια χώρα όπου το ποσοστό στον προϋπολογισμό για τον πολιτισμό είναι πάρα πολύ χαμηλό. Έχουμε ένα τεράστιο παρελθόν να προστατέψουμε. Ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Επειδή, δε, τις περισσότερες φορές όλο αυτό το δούναι και λαβείν με την εκάστοτε κυβέρνηση δεν ήταν και αθώο, εγώ κρατιόμουν μακριά. Έτσι, ό,τι χρήματα έβγαζα από μια δουλειά, τα έριχνα στην επόμενη. Κάνω δικές μου παραγωγές από το 1986 και είναι φυσικό, λοιπόν, να υπάρχουν κάποια ανοίγματα. Σε αυτές τις παραγωγές, δε, αν σου τύχουν και δύο αποτυχίες στη σειρά, έχεις καταστραφεί. Μετά από 17 χρόνια, ήταν φυσικό να βρεθώ απέναντι σε ένα μεγάλο χρέος, το οποίο δεν μπορούσα να το φέρω εις πέρας και έκανα διακανονισμό. Επειδή, δε, αποφάσισα να δηλώσω ευθαρσώς και δημοσίως την αντίθεσή μου με τη μνημονιακή πολιτική και στάθηκα δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιήθηκα και μου άλλαξαν τα φώτα. Τόσο απλά».

- Το ενδεχόμενο της φυλακής πέρασε από το μυαλό σας;

«Το θεωρούσα τόσο υπερβολικό όλο αυτό που δεν πέρασε από το μυαλό μου. Ενώ βρισκόμουν μέσα σε διακανονισμό, έφτασαν στο σημείο να με συλλάβουν για μια οφειλή 4.000 ευρώ. Ε, είμαστε αστείοι. Όλη αυτή η ιστορία έγινε για εκφοβισμό, όχι τόσο δικό μου, όσο των υπολοίπων που διάβαζαν τα της σύλληψης».

Υ.Γ.: Σπουδαίο ηθοποιό σε καθιστούν μεταξύ άλλων οι συγκλονιστικές ερμηνείες σου πάνω στο σανίδι. Σπουδαίος άνθρωπος είσαι όταν έχεις το θάρρος της γνώμης σου και δεν φοβάσαι να την εκφράσεις δημόσια, με οποιοδήποτε κόστος. Και ο Γιώργος Κιμούλης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι έχει την... τόλμη!