Καλός καλλιτέχνης, συνεπής στο είδος που επέλεξε να υπηρετήσει μουσικά και ταγμένος ως άνθρωπος στον δικό του τρόπο ζωής, που δεν αλλοιώνεται, ούτε παραμορφώνεται. Ο λόγος για τον Αγάθωνα Ιακωβίδη που μαζί με τους ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ, διακριθήκαν στον πρόσφατο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovizion. Ένας όμως άνθρωπος που ζει για την τέχνη του είναι συνήθως γενναιόδωρος με τους νέους και αισθάνεται κατανόηση για λάθη, για άλλες επιλογές, για διαφορετικές αντιλήψεις των άλλων, τέλος πάντων!

Προσωπικά μια στενοχώρια με πιάνει να βλέπω ένα καθιερωμένο και αξιοσέβαστο καλλιτέχνη, σε ένα ιδιαίτερο και συχνά ηρωικό είδος μουσικής σαν το ρεμπέτικο, να βρίζει σε συνεντεύξεις τύπου και να διαολοστέλνει επειδή μιλάνε άλλες γλώσσες οι δημοσιογράφοι ή να αστειεύεται με ανθρώπους που στο κάτω κάτω την ίδια δουλειά με αυτόν κάνουν ίσως χωρίς την ίδια καταξίωση και αποδοχή.

Μιλώντας, πρόσφατα, στην εκπομπή «Κορίτσια για Σπίτι» του Μακεδονία TV, ο μουσικός του ρεμπέτικου ανάμεσα σ' άλλα, είπε: «είμαι Παπαριζικός μέχρι το κόκαλο. Από τότε που βγήκε πρώτη στη Eurovision ήθελα να της μοιάσω!» για να συνεχίσει και με ένα σμπάρο να στοχεύσει σε δυο συναδελφικά του τρυγόνια, λέγοντας πως: «όχι εμφανισιακά, στην επιτυχία της στη Eurovision. Ο Γαϊτάνος προσπαθεί να της μοιάσει, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Βάφεται, κάνει τα μάτια του... Έχετε δει πως βάφεται; Εγώ τον έχω δει γι' αυτό».

Δε σας ταιριάζει κύριε Αγάθωνα, απλά, αυτό το είδος έκφρασης. Αξίζετε για κάτι ανώτερο…

Α.Τ.