Ο τηλεοπτικός «Σουλεϊμάν» Χαλίτ Εργκέντς, εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, στις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία και προκάλεσαν σοκ λόγω της αστυνομικής βιαιότητας.

Ο ηθοποιός, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook έγραψε:

«Ποτέ στη ζωή μου δεν υποστήριξα βία, καυγάδες και βρισιές. Σε κανέναν δεν σήκωσα χέρι. Είμαι ένας πολύ ψύχραιμος και ήρεμος άνθρωπος. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν αυτά μου τα χαρακτηριστικά. Πιστεύω πως ακόμη και το πιο δισεπίλυτο πρόβλημα μπορεί να φτάσει στην επίλυση του με τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση.

Η επίλυση των προβλημάτων μου πάντοτε υπήρξε και θα υπάρχει μέσω αυτής της οδού. Δεν στηρίζω και δεν πρόκειται να στηρίξω τη βία, είτε προέρχεται από το κράτος είτε από αστυνομία, λαό, και οικογενειακούς συγγενείς. Όποιος έχει δίκιο το χάνει όταν εφαρμόζει βία, αλλά ο εν αδίκω ευρισκόμενος ποτέ δεν δικαιώνεται εφαρμόζοντας βία».

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον πρωταγωνιστή και τη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, Μπεργκιουζάρ Κορέ, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, τόσο την Παρασκευή, ημέρα που ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια, όσο και το Σάββατο.

Y.Γ: Σ' ένα διαδικτυακό μήνυμα που αφορά σ' ένα συλλογικό γεγονός θα μπορούσαν και να αποφευχθούν οι προσωπικές αναφορές.