Εμείς ότι σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τις νέες ιατρικές απόψεις, προτάσεις αλλά και φήμες, το παραδεχόμαστε! Ότι επίσης σαν λαός οι Άγγλοι δεν φημιζόταν ποτέ για την αγάπη τους για την καθαριότητα έχουμε ακουστά! Ότι όμως έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία, ανέδειξε ότι το 41% των ανδρών και το 33% των γυναικών έκοψαν το καθημερινό ντους για… λόγους υγείας, δε το περιμέναμε!  

Μια σύγχρονη τάση λέει, ιδιαίτερα διαδομένη στη γηραιά και κραταιά πάντα Αλβιόνα, θέλει το συχνό πλύσιμο να αφαιρεί από τα μαλλιά και το δέρμα βασικά έλαια καθιστώντας τον οργανισμό ευάλωτο σε κάποιους ιούς, μιας και το πλύσιμο…  αλλάζει το ph της επιδερμίδας!

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας, είχε παραλεχθεί στο παρελθόν πως είχε να λουστεί… δυο (2) χρόνια! Είναι δε, ένας σελεμιάσει, ίσως ο πιο γαλαζοαίματος που ακόλουθη αυτή τη βρετανική μόδα! Όταν η γιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ, τον ρώτησε γιατί δεν πλένεται και τι κακό είναι αυτό που το βρήκε το στέμμα, να γέρνει κοτζάμ πρίγκιπας και να ζέχνει και τι θα πει ο κύκλος τους (σε ελεύθερη απόδοση πάντα) εκείνος την αποστόμωσε με επιχειρήματα δικά της. «Γιαγιά, κάνω οικονομία και πλένομαι μόνο μια φορά την εβδομάδα» της είπε.

Τι να πει η βασίλισσα – γιαγιά; Αφού και κιμπάρισσα δεν τη λες και καβούρια έχει η βασιλική τσαντούλα που την ιδία κουβά σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της, με κόκκινη μπέρτα και στέμμα ή άνευ. Δε θυμάστε πριν καιρό φωτογραφίες από τη βασιλική της θερινή κατοικία, που η αίθουσα του θρόνου είχε στο τζάκι χωμένη μια σομπίτσα απ' αυτές που πουλάνε εδώ τα τηλεμάρκεντινγκ;

Ψέμα είπε το παλιόπαιδο φυσικά! Για τη μόδα του «δεν πλενόμαστε» το κάνει! Συμπέρασμα: Θα καταλαβαίνουμε πως πλησιάζει βρετανός σελέμπριτι χωρίς να τον δούμε καν. Από τη βρώμα…

Α. Τ.