Αυξανόμενη εγκληματικότητα, ένοπλες επιθέσεις, βαρύ το αίσθημα του φόβου όταν πέφτει το σκοτάδι. Το κέντρο της Αθήνας κάθε βράδυ μετατρέπεται σε στέκι ναρκωμανών και εγκληματικών συμμοριών. 

Νύχτα τρόμου έζησε πριν λίγες μέρος στο κέντρο Ελληνίδα ηθοποιός, όταν άγνωστος την απείλησε με μαχαίρι. Το κίνητρο ήταν σεξουαλικό.

Η ίδια, σοκαρισμένη περιγράφει την περιπέτεια της, λέγοντας: «Ήταν Παρασκευή βράδυ, και κατηφόριζα στον περιφερειακό του Λυκαβηττού προς Κολωνάκι. Στο ίδιο πεζοδρόμιο, από την αντίθετη κατεύθυνση, ερχόταν ένας άνδρας, ο οποίος όταν έφτασε κοντά μου, με άγγιξε με τέτοιο τρόπο, ώστε έκανε προφανή τα κίνητρα του... Άρχισα να ουρλιάζω και να τον βρίζω, με αποτέλεσμα εκείνος να με απειλήσει με μαχαίρι και να μου φωνάξει να κλείσω το στόμα μου. Τα έχασα. Βγήκα στο δρόμο, και άρχισα να τρέχω. Έκανα βλακεία που δεν πήγα αμέσως στην Αστυνομία, αλλά ήμουν σε πλήρη πανικό».

O λόγος για την Αθηνά Καραγιώτη, η οποία εξομολογήθηκε την πρόσφατη περιπέτειά της στην εφημερίδα Espresso, με τον φόβο ακόμη αποτυπωμένο στα μάτια της.