Η Ανέτ Λάρκινς, αποτελεί παγκοσμίως ένα αξιοθαύμαστο φαινόμενο. Διατηρεί τη γραμμή, την εμφάνιση, τη ζωντάνια, το σφιχτό κορμί μιας 40αρας καλοδιατηρημένης γυναίκας, οι ιατρικές της εξετάσεις, που κάνει ανά τακτικά διαστήματα είναι πάντα εξαίρετες και όμως είναι 71 ετών!

Η ίδια αποκαλύπτει πως το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή της από την οποία δεν περικλείνει τα τελευταία 40 χρόνια! Η Ανέτ Λάρκινς τρέφεται αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα που καλλιεργεί στον κήπο της και δεν αγγίζει καν οποιαδήποτε τροφή μαγειρεύεται. Είναι δηλαδή εμπνεύστρια και ζωντανό παράδειγμα της λεγόμενης «καρποφαγίας» και «ωμοφαγίας». Έτσι τρώει φρούτα, λαχανικά, πολλούς ξηρούς καρπούς, ενώ δεν έχει αγγίξει και κόκκινο κρέας για πολλά χρόνια.

Ακούγεται ως πολύ εκκεντρική διατροφική επιλογή και ιονικό επίκεντρο του φαγητού αλλά μια μάτια στις φωτογραφίες και στη σιλουέτα της Λάρκινς σε βάζει σε σκέψεις…

Η ίδια πάντως, εκτός από τη διατροφή ισχυρίζεται πως βοηθητικό είναι το καλό κλίμα στο Μαϊάμι, η καθημερινή, ελαφριά άσκηση και το περπάτημα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, έτρωγε μέχρι τα 30 της, καθημερινά κόκκινο κρέας, αφού ο σύζυγός της ήταν έμπορος κρέατος με δική του βιομηχανική μονάδα, μάλιστα. Ο δε σύζυγος δείχνει και χαρά τα 75 του χρόνια και μετανιώνει, όπως ομολογεί, που δεν ακολούθησε την Ανέτ στις διατροφικές της επιλογές με αποτέλεσμα να πάσχει από διαβήτη και ρευματικά!

Αν έχει ποιότητα ζωής τρώγοντας φιστίκια, τσάγαλα και κούμαρα και αυτά αποτελούν ελιξίριο ζωής, τι να πούμε; Καλή όρεξη στην ωμη αγριομολόχα! Άλλωστε μια απόφαση είναι όλα…