current views are: 2

7 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση12:44

Οι ζωές των Άλλων: Πόσο πιο καφενείο θα γίνει η TV;

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Δημοσίευση 12:44’
αρθρο-newpost

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Καφενειακή γλώσσα, απρεπείς χαρακτηρισμοί, τάση για υπερδιόγκωση της πληροφορίας. Το μέτρο και ο υποτυπώδης σεβασμός στον τηλεθεατή έχουν θυσιαστεί ανίερα στον βωμό της όποιας τηλεθέασης. 

Σήμερα το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα Mega» δύο βουλευτίνες κυριολεκτικά ξεκατινιάστηκαν μπροστά στην κάμερα. «Είστε δοσίλογη και αγράμματη» φώναζε η κα. Ραχήλ Μακρή με την κα. Φωτεινή Πιπιλή να της ανταπαντά «Μπήκατε αναξιοκρατικά στο Δημόσιο… είστε ξερόλας». Ο δε παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Οικονομέας καθυστέρησε να περάσει στο προγραμματισμένο τηλεοπτικό διάλειμμα προκειμένου να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο ζωής στο φθηνό show που διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια μας, ώρα 08κ55 το πρωί, παρακαλώ πολύ (!)

Λίγο αργότερα, στο ίδιο κανάλι, παρακολουθούμε τον Νότη Σφακιανάκη να μιλά στον Γιώργο Λιάγκα και να εξαπολύει υβρεολόγια εναντίον λαϊκού τραγουδιστή, υψώνοντας για ακόμη μία φορά ένα αναίτιο υπερεγώ. «Χέστηκα για το τι λέει ο Ρέμος», «χέστηκα για ότι λένε οι άλλοι, εγώ λέω αυτά που θέλω να πω εγώ και μαλακίες εγώ δεν λέω», με τον παρουσιαστή της εκπομπής να ακολουθεί το όλο φθήνια λεκτικό επίπεδο του συνεντευξιαζόμενου και να ρωτά με περισπούδαστο ύφος: «τι απαντάς σε όσους λένε ότι κώλωσες να απαντήσεις από την αρχή στον Ρέμο…;» 

Και όλα αυτά να λαμβάνουν χώρα στο πρώτο κανάλι της χώρας…

Η φθήνια, ο λαϊκισμός και οι μπουρδολογίες συνεχίζουν να είναι τα καύσιμα της κακής τηλεόρασης, η οποία μιμείται άριστα την κακή πλευρά της σύγχρονης κοινωνίας. Ας πατήσει επιτέλους ο τηλεθεατής το «off» σε τέτοιου είδους τηλεοπτικά υποπροϊόντα, που κατακρεουργούν κάθε έννοια αισθητικής και αρχών ευπρεπούς διαλόγου…


σχετικα αρθρα