Είναι γεγονός πως υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος κολοσσός της μόδας, που η υψηλή του αισθητική επηρέασε τον τρόπο που οι γυναίκες ορίζουν την κομψότητα τον 20ο αιώνα. Σε απόσυρση πια, έγραψε ένα βιβλίο, με τον τίτλο «Le Monde Selon Karl», δηλαδή σε μια ελεύθερη απόδοση «Ο Κόσμος Σύμφωνα με τον Καρλ», όπου σε παραλήρημα μεγαλείου, αναφέρεται σε επώνυμες κυρίες, προσκυνώντας την εξουσία πάντα και το χρήμα, με εύκολους στόχους τις πιο αδύναμες κυρίες. Ανάμεσα σ' άλλα αναφέρει πως η «μοναδική φιλοδοξία που έχω στη ζωή είναι να φοράω τζιν νο 28». Η φράση αυτή βέβαια, υπογραμμίζει το πόσο έχει κατακτήσει τις προσωπικές του κορυφές και πόσο κυνικά στέκεται στους στόχους των απλών γήινων, κοινών θνητών, τους οποίους παρατηρεί από τα ύψη του πριβέ του Ολύμπου.

Δεν παραλείπει λοιπόν, να σχολιάσει και κοινωνικοπολιτικά την ελληνική οικονομική κρίση: «Η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει για ένα πιο καθαρό προφίλ. Είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς έχει τη φήμη πως είναι φοβερά διεφθαρμένη. Δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πως τα χρήματα θα καταλήξουν εκεί που πρέπει. Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να εξαφανιστεί, αλλά έχουν πραγματικά αηδιαστικές συνήθειες». Από ειδικός στο πατρόν και στις ραφές, ικανός και στους αφορισμούς για τον πόνο του άλλου, ο μετρ!

Για τις διάσημες κυρίες, φυσικά αποθεώνει την Μισέλ Ομπάμα λέγοντας όμως, πως «δεν καταλαβαίνω αυτή την αλλαγή στα μαλλιά. Λατρεύω τη Madame Obama. Την αγαπώ. Ειλικρινά, αυτό δεν της ταιριάζει. Οι αφέλειες ήταν κακή ιδέα».

Για τις αδελφές Μίντλετον σχολιάζει πως η «Kate έχει όμορφη σιλουέτα και είναι το κατάλληλο κορίτσι γι΄αυτό το αγόρι. Μου αρέσει αυτός ο τύπος γυναίκας, μου αρέσουν οι ρομαντικές καλλονές. Από την άλλη μεριά η αδερφή της πασχίζει. Δεν μου αρέσει καθόλου το πρόσωπό της. Θα έπρεπε να δείχνει μόνο την πλάτη της».

Για την Ινές ντε λα Φρεσάνζ, την πρώην μούσα του οίκου Chanel και μια καλλονή, που δεν έχει όμως παντρευτεί πλανητάρχη, ο μετρ εξαντλεί τη μεγαλοψυχία του και προβάλλει την αυστηρότητά του, λέγοντας πως «της εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου, εφόσον δεν χρειάζεται ούτε να τη βλέπω άλλο ούτε να ακούω γι' αυτήν». Ακόμη, λέει «δεν γνωρίζω τη Heidi Klum. Ποτέ δεν ήταν διάσημη στη Γαλλία. Ούτε η Claudia Schiffer ξέρω ποια είναι» και για την Αντέλ λέει πως «είναι κάπως παχιά, αλλά έχει υπέροχο πρόσωπο και θεϊκή φωνή». Ευτυχώς ο Κάιζερ της μόδας, δεν έκανε παιδιά, όχι για κάνα άλλο λόγο αλλά γιατί «Θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα να είχα μια άσχημη κόρη», δίνοντας μαθήματα εκτός από στιλ και τρυφερότητας ή ανοχής.

Είναι τρομερός αυτός ο αντουανετισμός, των ανθρώπων όμως, που πιστεύουν, βυθισμένοι στην αυταρέσκειά τους, πως το κακό δεν τους αγγίζει εύκολα…

Α.Τ.