Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Από το 1961 εκπέμπει η κρατική τηλεόραση και από το 1989 η ιδιωτική, στη χώρα! Θα λέγε κανείς πως η εξέλιξη θα φτάνε και εδώ, σε ιδέες, προγράμματα, δημόσιο λόγο, επικοινωνία! Και ακριβώς αυτό συμβαίνει! Δεν το λέει ΚΑΝΕΙΣ! Είναι δυνατόν το 2013, η άποψη για την ψυχαγωγία πρωινή εκπομπής να αφορά σε παραθερισμό των παρουσιαστών σε κοσμοπολίτικα θέρετρα και παραλίες, όπου γυμνάστριες και μοντέλα τάχα δείχνουν ασκήσεις δίπλα στη θάλασσα, φορώντας μαγιό και οι εικόνες εστιάζουν στο πως κούνιουνται τα επίμαχα τους φουσκώματα; Είναι δυνατόν παρουσιάστρια και δημοσιογράφοι να εμφανίζονται με τα μπικίνι, τα όλο ανοίγματα ολόσωμα σε χτυπητά χρώματα, να γελάνε όλοι μαζί, να παίζουν το τόπι, να προκηρύσσουν διαγωνισμούς για το «Μίστερ Μπούτια», να κάνουν ηλιοθεραπεία και θαλάσσιες αθλοπαιδιές και αυτό να κάνει εμάς από το σπίτι μας να καταδιασκεδάζουμε; Και εντάξει, εγώ δε σου λέω πως όλα οφείλουν να είναι περισπούδαστα, αγέλαστα, σοβαροφανή αλλά όχι και να βλέπω την άλλη να κάνει μπάνιο και να θεωρώ εγώ στο σπίτι, πως περνάει πολύ ωραία, γιατί θα δω τη θάλασσα με το κιάλι –και φέτος!

Και οι συντελεστές της εκπομπής, προφανώς μια χαρά περνάνε και μαγκιά τους, αλλά δεν είναι το άκρον άωτον του παραλογισμού, να κάνεις αυτό που από το 1990 στην ιδιωτική τηλεόραση γίνεται κατά κόρον, χωρίς να προσθέτεις και να αφαιρείς τίποτα; Το 'χει κάνει πρώτη η Κορομηλά, μετά η Μενεγάκη, ως και η Κατερίνα Λάσπα και θα ξεχνώ και καμπόσες! Και άντε πες την πρώτη δεκαετία το βρίσκαμε αξιοπερίεργο! Τώρα δηλαδή, δείχτε μου κάποιον που δεν θέλει να χάσει τη φίλη και αγαπημένη Σάσα Σταμάτη να λέει τις απόψεις της, φορώντας το μπικίνι της!

Και –δεν λέω- είναι δύσκολη δουλειά η παρουσίαση, ειδικά αν δεν φοράς αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας, αλλά πράγματι προσφέρει οικονομικά σε ένα κανάλι, όλη αυτή η μετακίνηση προσωπικού και ζωντανών συνδέσεων, στις μέρες μας; Αν ναι, να πούμε και εμείς στα αφεντικά να μας βάλουν να γράφουμε σε καμία παραλία, για να το γλεντάει το κοινό μας. Και δεν έχουμε και απαιτήσεις για ριζόρτ. Και στη δημοτική παραλία στη Λούτσα, βολευόμαστε, αν είναι να ανεβάσουμε χρήστες και να αυξήσουμε διαφήμιση. Θυσιαζόμαστε ρε αδελφέ…