Η Μίνα Ορφανού, πρωταγωνίστρια στην πλέον οριακή νεοελληνική ταινία «Στρέλλα», στη συνέχεια σε καθημερινή τηλεοπτική σειρά, ζωγράφος, ευγενής, ειλικρινής, όμορφη.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στην εφημερίδα «News», η ηθοποιός μας διηγήθηκε μια ιστορία της όλο εικόνες καθημερινής μελαγχολίας. Έφτασε νέο παιδί, σε μια Αθήνα, μεγάλη, άφιλη, άκαρδη, επικίνδυνη και εκμαυλίστρια. «Δεν έφυγα με λεφτά. Θα μπορούσα να απλώσω το χέρι μου στο πορτοφόλι του πατέρα μου και να πάρω, αλλά δεν ήμουν κλέφτρα. Κοιμόμουν για δυο βράδια στα παγκάκια. Δεν είμαι η πρώτη που κοιμήθηκα σε παγκάκι. Δεν είχα κανέναν. Με είδε μια κοπέλα που δούλευε σε μπαρ και με έβαλε σπίτι της. Πραγματικά την ευγνωμονώ μέχρι και σήμερα για τη βοήθεια που μου έδωσε! Θέλω να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με φιλοξένησε στο σπίτι της. Η Μαρίνα από την Ζάκυνθο! Μακάρι να δει αυτή τη συνέντευξη και να με θυμηθεί, γιατί έχω αλλάξει πολύ από τότε! Ο Θεός να την έχει καλά!».

Πράγματι, ο Θεός να έχει να καλά, τις ανθρώπινες Μαρίνες, εσωτερικούς προσφυγές της επαρχίας στη μεγάλη πόλη, που μπορούν ακόμα να παίρνουν στα σπίτια τους, παιδιά που δεν έχουν που να πάνε, μες στις σκιές της νύχτας…

Α.Τ.