Μετά από τριάμισι χρόνια, οι κατηγορούμενοι, Έλενα Σκορδέλη, Ανδρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης και Γρηγόρης Ξενοφώντος καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για το φόνο του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος ραιοτηλεοπτικών και μέσων ενημέρωσης «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.

Σύμφωνα με τον δικαστή της υπόθεσης κύριο Νικόλαο Σάντη η απόφαση βασίστηκε στην αξιολόγηση των λεγομένων του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος κρίθηκε ότι απαντούσε με υποδειγματική σταθερότητα στις ερωτήσεις. Το δικαστήριο δεν εντόπισε «κάτι που να αποδίδει αλλότρια κίνητρα», ενώ έκρινε ότι το ανακριτικό έργο ήταν άρτιο.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των κατηγορουμένων άρχισαν να διαμαρτύρονται, με έντονο ύφος, ενώ χρειάστηκε να σπεύσει ασθενοφόρο, αφού κάποιοι από αυτούς λιποθύμησαν.

Προπηλακίστηκε ακόμη, δημοσιογράφος του Mega και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να αποφευχθεί εμπλοκή, ενώ επιτέθηκαν σε φωτογράφο χτυπώντας τον και σκίζοντάς του τα ρούχα. Οι συγγενείς και οι συνήγοροι του θύματος φυγαδεύτηκαν.

Στον χώρο βρέθηκαν από το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με σκοπό να προβούν σε έλεγχο και δεν επιτράπηκε η είσοδος σε όλους όσοι επιθυμούσαν να εισέλθουν στην αίθουσα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και μικροεπεισόδια μεταξύ συγγενών του θύματος και αστυνομίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μαζί με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επέφεραν το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή εκ προμελέτης, με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η υπεράσπιση επικέντρωσε τις προσπάθειές της στο να πλήξει την αξιοπιστία του βασικότερου μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, αλλά και όλων των μαρτύρων που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή.

Από την πλευρά της, η Κατηγορούσα Αρχή επικεντρώθηκε στη στήριξη των όσων κατέθεσε και ανέφερε ο Φάνος Χατζηγεωργίου, προβάλλοντας και άλλες ενισχυτικές μαρτυρίες.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, κίνητρο για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες ενισχύθηκαν με τον ισχυρισμό του Χατζηγεωργίου, ότι συμμετείχε σε ραντεβού στο σπίτι του Κρασοπούλη, στο οποίο συμφωνήθηκε το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση του εγκλήματος.

Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, τον Ιανουάριο του 2010, έφτασε ενώπιον της τελικής απόφασης με έντεκα χιλιάδες σελίδες πρακτικών και πέραν των εννιακοσίων τεκμηρίων.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν και κατέθεσαν πέραν των 150 μαρτύρων κατηγορίας και μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αρκετές μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο έγιναν παραδεκτές.