Από τη Φανή Πλατσατούρα
 
«Δεν είσαι από εδώ, είσαι από άγνωστα μέρη, σε 'χει στείλει ένα αστέρι να με νιώθεις» τραγουδά η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο τραγούδι της «Μια Ευχή». «Είναι το πιο αγαπημένο μου» μου εκμυστηρεύεται. «Και δικό μου» της ανταπαντώ και κάπως έτσι άρχισαμε μια κουβέντα που περιελάμβανε τα πάντα. Ή σχεδόν τα πάντα... Γιατί κάποια πράγματα λέγονται καλύτερα μέσα στη σιωπή...
 
- Ανδριάνα, γιατί δεν σε βλέπουμε συχνά στα τηλεοπτικά φώτα; 
 
«Να σου πω την αλήθεια αποφεύγω να εμφανίζομαι σε τηλεοπτικές εκπομπές γιατί πιστεύω πως το είδος μουσικής που εκπροσωπώ, δεν αφορά τον πολύ κόσμο. Δεν θα εμφανιζόμουν ποτέ στην τηλεόραση χωρίς λόγο. Όταν ξεκινούσα μουσικά, είχα πάει σε αρκετές εκπομπές και ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν πρέπει να ομολογήσω, πως ήταν δυσάρεστος».
 
- Δηλαδή; Τι συνέβη και ήρθες σε δύσκολη θέση;
 
«Πήγαινα στα πλατό και περίμενα πότε θα με βγάλουν. Και τελικά με έβγαζαν δύο λεπτά πριν το τέλος της εκπομπής, μαζί με τους τίτλους τέλους. Αντίθετα μια τηλεπερσόνα μπορεί να την είχαν να μιλά τρεις ώρες στον αέρα για το τίποτα. Και τότε αποφάσισα να μην ξαναπάω σε πρωινές εκπομπές που με αντιμετώπιζαν ως ασήμαντη, δεν νιώθω έτσι. Τελείωσε η σχέση μου με αυτού του είδους τις εκπομπές. Δεν ταιριάζω και δεν ενδιαφέρω το target group τους. Με θεωρούν βαρετή ίσως».
 
- Παρακολουθείς τηλεόραση; Πολλοί κάνουν λόγο για ένα «χαμηλής αισθητικής πρόγραμμα», «εύπεπτο και ελαφρύ».
 
«Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Σκέψου, δεν έχω πάρει καν αποκωδικοποιητή ακόμη. Μόνο ξένες σειρές και καμιά ταινία θα κάτσω να παρακολουθήσω. Μπουχτίσαμε από την πολύ ελαφράδα και της κοινωνίας και της τηλεόρασης, σε σημείο να γίνουμε τελείως φελλοί». 
 
- Φροντίζεις τις δημόσιες σχέσεις σου, οι οποίες καλώς ή κακώς παίζουν μεγάλο ρόλο και στο δικό σας επάγγελμα;
 
«Προσωπικά πιστεύω πως ο καθένας πορεύεται με αυτό που είναι. Μερικές φορές λέω πως "πρέπει να βελτιωθείς στις δημόσιες σχέσεις σου" αλλά να σου πω κάτι; Δεν είναι καθόλου του χαρακτήρα μου. Πορεύομαι με τον σταυρό στο χέρι και το έχω αποδεκτεί πλέον. Τους ξέρω τους τρόπους που μπορείς να τραβήξεις την προσοχή των Μέσων, αλλά δεν με αφορούν. Δεν είμαι καθόλου δημοσιοσχετίστας». 
 
- Τα τραγούδια σου θεωρείς πως είχαν στα ραδιοφωνικά playlist τη θέση που τους άρμοζε;
 
«Απ' όλους τους δίσκους που έχω κάνει υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια μου που δεν ακούστηκαν, ούτε έπαιξαν σε κανένα ραδιόφωνο. Είναι τα λεγόμενα κρυμένα τραγούδια που τα ανακαλύπτει ο κόσμος μόνος του. Το πιο τρανό παράδειγμα ήταν το τραγούδι «Ο άνθρωπός μου». Πριν ντύσει μουσικά «Το Νησί» δεν το είχε προσέξει κανείς, παρότι υπήρχε για πολλά χρόνια. Μέσω της σειράς το ανακάλυψε ο κόσμος και το αγάπησε. Στα ραδιόφωνα πάντα παίζονται συγκεκριμένα τραγούδια».
 
- Τώρα που έχουν αλλάξει άρδην τα οικονομικά δεδομένα, υπάρχει περίπτωση να αποδεκτείς πρόταση να τραγουδήσεις σε μεγάλη αθηναϊκή πίστα;
 
«Τώρα πια δεν πρόκειται να μου γίνει τέτοιου είδους πρόταση. Στις αρχές, όταν και εγώ έψαχνα ακόμη τον μουσικό μου προσανατολισμό, μου είχαν προτείνει πολλές φορές κάτι ανάλογο. Ποτέ όμως δεν πήγαινα στα μπουζούκια, τα βαριέμαι αφόρητα». 
 
- Κλείνεις 15 χρόνια στο τραγούδι. Τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει; Για τι αναθεώρησες; Ποιους καλλιτέχνες ξεχώρισες;
 
«H κάθε συνεργασία μου είχε το ιδιαίτερο νόημά της. Η συνεργασία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου για παράδειγμα έχει μια μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με τις άλλες γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά, ο άνθρωπος που με βοήθησε και ήμουν δίπλα του πολλά χρόνια. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που θαυμάζω πολύ σε αυτό το επάγγελμα και δεν έχω απωθημένα με συνεργασίες. Το ότι θα συνεργαστείς με έναν μεγάλο καλλιτέχνη δεν σημαίνει ότι θα τον αγαπήσεις και ως άνθρωπο. Δεν υπάρχουν άγιοι καλλιτέχνες και ούτε θα ρίξω τις ευθύνες σε εκείνους για κάποια πράγματα που ενδεχομένως να μην πήγαν και τόσο καλά στη δική μου καριέρα. Παλαιότερα κατηγορούσα τους μεγάλους καλλιτέχνες ότι δεν αφήνουν χώρο σε εμάς τους μικρότερους να δημιουργήσουμε. Τώρα πια κατάλαβα ότι καθένας παλεύει και κερδίζει μόνος του τον χώρο του, δεν του τον παραχωρεί κανείς».
 
- Μπορεί σήμερα ένας καλλιτέχνης να ζήσει ικανοποιητικά από την Τέχνη του;
 
«Τώρα με την οικονομική κρίση όλες οι δουλειές είναι στον αέρα. Μπορεί να κάνεις πρόβες έναν ολόκληρο μήνα για μία εμφάνιση και τελικά αυτή να μην γίνει ποτέ. Μόνο λίγοι καλλιτέχνες  μπορούν σήμερα να ζήσουν αξιοπρεπώς από την Τέχνη τους. Αν δεν έχεις καβάτζα δεν μπορείς να κάνεις Τέχνη, κακά τα ψέματα».
 
- Ασχολείσαι αρκετά με τα social media. Είναι ένας νέος τρόπος πληροφόρησης και επικοινωνίας;
 
«Με ενδιαφέρουν αλλά συγχρόνως με εκνευρίζουν. Τα θεωρώ ένα επικίνδυνο και χαζό παιχνίδι. Πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ ό, τι γράφεις στα social media, γιατί πολλές φορές υπάρχουν διαστρεβλώσεις σε βαθμό τρομακτικό. Υποτίθεται πως προασπίζουν την ελευθερία λόγου και έχουν καταντήσει τελείως φασιστικά. Απομονώνονται φράσεις και λέξεις σου, γι΄ αυτό και προσέχω πολύ στον τρόπο χειρισμού τους. Υπάρχει και η ανωνυμία στη μέση που τα κάνει ακόμη πιο τρομακτικά. Με την ανωνυμία κάποιοι άνθρωποι βγάζουν τα κόμπλεξ και την υπερκακία τους».
 
- Περιέγραψέ μου τον άνθρωπο Ανδριάνα με τρία επίθετα.
 
«Απαισιόδοξη, τίμια, τεμπέλα».
 
*** Προγραμματισμένες εμφανίσεις:
 
- 21 Iουνίου στην Πρέβεζα, 
- 1 και 2 Αυγούστου στα Κύθηρα,
- 30 Αυγούστου στην Κάρυστο.
 
*** Τον Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει ο νέος ολοκληρωμένος δίσκος της Ανδριάνας Μπάμπαλη