current views are: 1

21 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση03:41

Σε… φυλακή θα γίνει η Eurovision του 2014;

​Μέχρι και μία… φυλακή προτείνει η Δανία για την διεξαγωγή της 59ης Eurovision! Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οι πόλεις που «κυνηγούν» την διοργάνωση του 2014 είναι οι Κοπεγχάγη, Χέρνινγκ, Φρεδερίτσια και Χόρσενς.

Δημοσίευση 03:41’
αρθρο-newpost

​Μέχρι και μία… φυλακή προτείνει η Δανία για την διεξαγωγή της 59ης Eurovision! Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οι πόλεις που «κυνηγούν» την διοργάνωση του 2014 είναι οι Κοπεγχάγη, Χέρνινγκ, Φρεδερίτσια και Χόρσενς.

​Μέχρι και μία… φυλακή προτείνει η Δανία για την διεξαγωγή της 59ης Eurovision! Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οι πόλεις που «κυνηγούν» την διοργάνωση του 2014 είναι οι Κοπεγχάγη, Χέρνινγκ, Φρεδερίτσια και Χόρσενς.

Aναλυτικότερα, ο 59ος διαγωνισμός τραγουδιού θα διεξαχθεί στις 13, 15 και 17 Μαΐου του 2014, ενώ ενδιαφέρον είχε δηλώσει και το Άαλμποργκ, το οποίο απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Χόρσενς

Την ανατροπή στις τοποθεσίες κάνει η εν λόγω πόλη, καθώς προτείνει να γίνει ο διαγωνισμός σεφυλακή που δεν χρησιμοποιείται πια! Όπως υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές, ο χωρός όπου παλιά προαυλίζονταν  οι κρατούμενοι θα μετατραπεί σε στάδιο που θα χωρά 13.000 θεατές!

Κοπεγχάγη

Η πρωτεύουσα της Δανίας προκρίνει το 38.000 θέσεων «Parken», όπου είχε φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός και το 2001. Ωστόσο, κάποιοι επισημαίνουν πως το στάδιο είναι μεγάλο και η ακουστική του δεν ανταποκρίνεται στα τωρινά standards, αντιπροτείνοντας ένα εκ των «Forum Arena» και «Ballerup Arena».

Χέρνινγκ

Η πόλη των 50.000 κατοίκων «ποντάρει» στην Eurovision για διαφήμιση και τουρισμό, προτείνοντας ως τόπο διεξαγωγής την 15.000 θέσεων «Jysken Boxen Arena», τον χώρο όπου έγινε ο φετινός εθνικός τελικός της Δανίας για την Eurovision. Μειονέκτημα της εν λόγω υποψηφιότητας θεωρούνται τα λιγοστά ξενοδοχεία, κάτι που θα αναγκάσει αποστολές και δημοσιογράφους να διαμείνουν σε γειτονικές πόλεις, αν τελικά γίνει ο διαγωνισμός στο Χέρνινγκ.

Φρεδερίτσια

Ένα συνεδριακό κέντρο 8.000 θέσεων, το «MesseC», προτείνει η πόλη για την 59η Eurovision. Στα συν της Φρεδερίτσια είναι το ανεπτυγμένο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, στα πλην η χωρητικότητα του «MesseC», που είναι μικρότερο από το «Malmo Arena».

Η επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό αναμένεται μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού!


σχετικα αρθρα