Την άποψή της για τις εκπομπές ταλέντων εξέφρασε η Θάλεια Ματίκα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχόταν να συμμετάσχει ούτε ως μέλος της κριτικής επιτροπής αλλά ούτε και ως παίκτρια. 

Μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» δήλωσε: «Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη δουλειά, οπότε... πρέπει να ζήσουνε, και το καταλαβαίνω. Για μένα είναι απολύτως κατανοητό στο να επιλέξουν και άλλες παρεμφερείς εργασίες με το αντικείμενό τους. Εγώ δεν έχει χρειασθεί να το κάνω αυτό, παρόλο που μου έχει προταθεί.

Δεν θα ήθελα να το κάνω σε καμία των περιπτώσεων, δεν με βλέπω καθόλου εκεί πέρα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν μου αρέσει. Στο παρελθόν έχω κάνει πράγματα που δεν ήθελα να τα κάνω για τα λεφτά. Το έκανα για να είμαι αυτόνομη και οικονομικά ανεξάρτητη. 

Δεν είχα την πολυτέλεια να δουλεύω με επιλογές. Είμαι από μια οικογένεια που με μεγάλωσε άνετα, αλλά από τη στιγμή που πήρα τη ζωή μου στα χέρια μου αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάρω ποτέ λεφτά από τους γονείς μου όσο ζω και θα συντηρήσω μόνη μου τον εαυτό μου. Αυτό με έκανε να κάνω και πράγματα που δεν μου άρεσαν, αλλά το έκανα για να ζήσω».