Μεγάλοι καλλιτέχνες δεν θεωρούνται μόνον όσοι έχουν ένα αξιέπαινο έργο στις πλάτες τους αλλά και εκείνοι που λένε αλήθειες, ακολουθούν τους ρυθμούς της εποχής την οποία όμως ενίοτε καυτηριάζουν, αυτοί που δεν διστάζουν να αποκαλύψουν αλήθειες, να παραδεχτούν λάθη και να οδηγήσουν το σύνολο σ΄ άλλα μονοπάτια λιγότερο φωτεινά το ίδιο όμως, γοητευτικά. 

Ένας τέτοιος καλλιτέχνης είναι ο μεγάλος μας Διονύσης Σαββόπουλος. Παραχώρησε μια συνέντευξη γεμάτη σκληρή αυτοκριτική και αλήθεια στη Σεμίνα Διγενή και το onlytheater.gr και δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «ναι, έχω πλαστογραφήσει συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη»!

«Δυστυχώς ναι, είναι αλήθεια. Δεν προλάβαινα. Μου είχε αναθέσει ένα κάρο δουλειές ο Κορωναίος. Είχα μάθει απ΄έξω τι έλεγε ο Μίκης κι έφτιαξα μόνος μου, μια μικρούλα, δήθεν συνέντευξή του, πάνω στο πνεύμα του. Δημοσιεύτηκε κι ήταν πολύ πετυχημένη» εξομολογείται ο «Νιόνιος» αναφερόμενος στο μακρινό πλέον 1964, όταν δούλευε ως δημοσιογράφος στη «Δημοκρατική Αλλαγή» του Τεγόπουλου.

Μπράβο στη Σεμίνα που του έβγαλε τις αλήθειες του, μπράβο στον σπουδαίο μας τραγουδοποιό που δεν δίστασε να τις αποκαλύψει δημόσια.

Φ.Π.