Είναι από τις λίγες εναπομείνασες σπουδαίες του ελληνικού τραγουδιού. Η φωνή της στεντόρεια ακουμπά ψυχές και εκείνη απλή, γενναιόδωρη με όσους αγαπά, πάντα ειλικρινής στον δημόσιο λόγο της.

Η Μαρινέλλα έδωσε μια συνέντευξη στη Real Life και θυμήθηκε στιγμές από τη συνεργασία της με τον Στέλιο Καζαντζίδη: «Ο Καζαντζίδης με σεβότανε γιατί τολμούσα εκείνα που δεν τολμούσε αυτός. Τα έβαζα με όλους τους αλήτες. Δεν τον άφηνα να μπλεχτεί σε τσαμπουκάδες, διότι όταν δυο άντρες χτυπηθούν, έπρεπε να σκοτωθεί ο ένας».

Η γυναίκα με τη μελωδική φωνή μίλησε και για τις νέες τραγουδίστριες αλλά και τι είναι αυτό που τη φοβίζει στη δουλειά της. Η απάντησή της αποστομωτική: «Οι άφωνες. Είναι ίδιες όλες. Σαν να βγήκαν από εργοστάσιο του Μάο Τσε Τουνγκ. Βάζουν τους 20ποντους κοθόρνους, φοράνε το μίνι και τα μπλουζάκια με τα στρας, πετάνε έξω τους κοιλιακούς και όποιον πάρει ο χάρος».

Η σπουδαία ερμηνεύτρια αναφέρθηκε και σε ένα ζήτημα πολύ προσωπικό, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι στη ζωή όλα ξεπερνιούνται αρκεί να δείξεις το απαιτούμενο θάρρος. «Η Τζορτζίνα, η κόρη μου είχε καρκίνο στον μαστό, αλλά τον πρόλαβε στο δευτερόλεπτο. Δόξα τον Πανάγαθο... Έχω ένα παιδί απίθανο, ο Θεός να την έχει γερή. Αντιμετώπισε αυτή την κατάσταση σαν να μην τρέχει τίποτα. Έμεινε για ένα διάστημα γουλί από τη χημειοθεραπεία. Μια πανέμορφη κούκλα χωρίς μαλλιά. Έτσι κυκλοφορούσε –με το κεφάλι ξεσκέπαστο».