Στα σεξουαλικά σκάνδαλα των ισχυρών, όλα είναι δυνατά. Το στοματικό σεξ σύμφωνα με τους Αμερικανούς δικαστές, του Κλίντον με την Λουίνσκι, δεν θεωρήθηκε ως ερωτική πράξη αλλά ως χαιρετισμός! Η σεξουαλική επίθεση του Στρος Καν στην καμαριέρα στην Νέα Υόρκη, θεωρήθηκε πολιτική σκευωρία γι' αυτόν τον καημένο! Σειρά λοιπόν τώρα έχει να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη σήμερα, για τον ισχυρό άντρα της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τα μπούγκα μπούγκα πάρτι του και το αν είχε σχέση ερωτική ή όχι με ανήλικη πριν λίγα χρόνια, παρ' ότι οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να επιβληθεί στον 76χρονο πρώην πρωθυπουργό -που αρνείται όλες τις κατηγορίες- φυλάκιση έξι ετών, καθώς και ποινή ισοβίου αποκλεισμού από κάθε δημόσιο αξίωμα.

Εμφάνιση του Μπερλουσκόνι αλλά και της πέτρας του σκανδάλου, Μαροκινής Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, ή χαϊδευτικά Ρούμπι, στο δικαστήριο δεν αναμένεται.

Πέραν του ποινικού της σκέλους, η απόφαση του δικαστηρίου ίσως πυροδοτήσει σοβαρές επιπλοκές στην ιταλική πολιτική σκηνή, καθώς μια καταδικαστική απόφαση θα επιφέρει πλήγμα στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα, η οποία βασίζεται στην υποστήριξη του κεντροδεξιού κόμματος του Μπερλουσκόνι.

Οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου θεωρούν ότι οι γυναίκες που δέχονταν προσκλήσεις στην ιδιωτική κατοικία του Μπερλουσκόνι για τα λεγόμενα «μπούγκα - μπούγκα» πάρτι, ήταν τμήμα ενός ευρύτερου κυκλώματος πορνείας.

Το δικαστήριο έχει εστιάσει ιδιαίτερα στις σχέσεις του Μπερλουσκόνι με την Ρούμπι, με την οποία πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι είχε επί πληρωμή ερωτική επαφή όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Το μόνο που παραδέχεται η Ρούμπι, είναι ότι είχε λάβει 7.000 ευρώ, ως δώρο ύστερα από κάποιο πάρτι. Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας αφού, χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό του αξίωμα, είχε αναγκάσει αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερη τη νεαρή Ρούμπι, όταν εκείνη είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής. Σε λίγη ώρα, θα μάθουμε αν η Ιταλική δικαιοσύνη θεώρει τον ζωηρό καβαλιέρε αθώο ή ένοχο, αν και για το δεύτερο δε πολύ στοιχηματίζουμε…

Α.Τ.