Από τη Ρενέ Δέγλερη

Να λέω ότι ακριβώς σκέφτομαι μου πρότεινε ο εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος, ψυχίατρός μου, για να αντιμετωπίσω την κρίση, την ανατροπή του life style ως είδος στο πλανήτη και τους φακέλους με τους λογαριασμούς μου που έρχονται από την εφορία, την εισφορά αλληλεγγύης, το χαράτσι ακινήτων, τη ΔΕΗ αφ' εαυτού της –και έχω και ανοιχτό το ερ κοντίσιον- τις αυτοκτονημένες κάρτες μου, τα εξώδικα από τα νοίκια στις μεζονέτες στα βόρεια προάστια και τα καταναλωτικά δάνεια που έπαιρνα για τις μηνιαίες διακοπές μου στη Μύκονο. Και σκοπεύω να ακολουθήσω τις εντολές του γιατρού μου, αλλιώς να μη σώσω να χαρώ τις χρεωμένες λουμπουτέν μου!

Του Αγίου Πνεύματος και όλοι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου χάρηκαν την αργία. Έτσι ο πνευματικός ογκόλιθος Γιώργος Λιάγκας με τη σύζυγό του, την στοχάστρια διανοουμένη Φαίη Σκορδά πήγαν στην πρεμιέρα της περιοδείας του ξεκαρδιστικού «Άνδρες έτοιμοι για όλα» που συνεχίζει να σπάει ταμεία, όπως έκανε και τον χειμώνα. Ο πνευματικός άνθρωπος Λιάγκας, δεν σταμάτησε κατά τη διάρκεια της παράστασης να τρώει ποπ κορν, πράγμα που και πολύ πολιτισμένο δεν το λες, σπάζοντας τα νεύρα της Ναταλίας Γερμανού, που καθόταν δίπλα του και πως άντεξε και δεν του φέρε τσάντα για να σταματήσει το αγενές, απολίτιστο μασούλημα την ώρα της παράστασης. Όμως και η στοχάστρια, που παρακολούθησε μαθήματα του ίδιου του Ουμπέρτο Έκο, Φαίη Σκορδά εντελώς συγκαταβατικά και με καλυμμένη δυσφορία τύπου «τι τραβάμε και εμείς οι διάσημες!» υπέγραψε αυτόγραφο σε παιδάκι, αναγνωρίζοντας το κόστος της λάμψης και τη μοίρα των ειδώλων.

Η Ναταλία ήρθε στη βραδινή παράσταση φορώντας υπέρκομψα και ολοκαίνουργα γυαλιά ηλίου, συνέχισε να τα φορά όσο μιλούσε στις κάμερες και τα έβγαλε μόλις άρχισε η παράσταση διότι πλέον για να παρακολουθήσει με τη γυαλούμπα θα έπρεπε να ψηλαφίσει τα πρόσωπα των ηθοποιών. Φήμες ότι σκόνταψε σε όλα τα σκαλιά και τα καθίσματα που κρύβονταν στα σκοτάδια πίσω από τα γυαλιά ηλίου της, θεωρούνται κακοηθείς. Τη διεύθυνση παραγωγής του έργου έχει η Κατερίνα Καραβάτου, η οποία επιτέλους, βρήκε την καριέρα που της ταιριάζει, ενώ παρακολούθησε την παράσταση μαζί με τον σύζυγό της, τον πρωταγωνιστή μεταμφιεζόμενων προσώπων κ. Κρατερό Κατσούλη. Διαψεύδεται κατηγορηματικά, ότι η κ. Κατερίνα βρήκε λόγους να ξεσπάσει σε λυγμούς ακόμα και σε επιτυχημένη κωμωδία, διότι κάτι θλιβερό θυμήθηκε. Παρακολούθησε σχεδόν αβούρκωτη, ίσως γιατί θυμήθηκε εγκαίρως πως δεν φορούσε αδιάβροχη μάσκαρα ή πιθανόν να βαρέθηκαν το τόσο κλάμα και οι δακρυϊκοί της πώροι.

Σε ακροθαλασσιές τώρα, είδαμε τον Εμίρη του Κατάρ με ένα μπλε σκάφος όπως αυτά που θαυμάζουμε στις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές στην Ίο. Εκεί με άλλο σκάφος και ο Αντρίκος Παπανδρέου, όπου σχολιάστηκε η χλιδάτη παραμονή του στο νησί, από κομπλεξικούς, πτωχούς, μίζερους ιθαγενείς, που μη και δουν άνθρωπο βαθύπλουτο, να πέσουν να τον φάνε, οι κανίβαλοι! Τον Εμίρη του Κατάρ πάλι δεν τον ξεσυνερίστηκαν διότι σου λέει αυτός είναι άλλων ιθαγενών νταλκάς. Α! Ο Αντώνης Ρέμος, με την απαραίτητη Υβόνη Μπόσνιακ δίπλα του, με μαγιό πάντα, έκανε τριήμερο στη Μύκονο! Δεν έχει μάθει ακόμα ο ερμηνευτής πως έχει φύγει απ' τη μόδα τώρα με τη κρίση για σταρ του βεληνεκούς του, που προτιμούν άλλους προορισμούς, ενώ το νησί ξαναγύρισε σ' αυτούς που πραγματικά το αγαπάνε και δεν βρίσκονται σ' αυτό για να τους δουν.

Κατά τα άλλα απόψε το βράδυ έχουμε την απονομή των βραβείων MAD, που μεγαλύτερη σταρ θα 'ναι η Παπαρίζου και η Φουρέιρα. Κάρμα κι αυτό! Να γεννηθείς σε μια ζωή και να 'σαι η Φουρέιρα! Τραγικό αγάπη μου και χάλασε και η διάθεσή μου, διότι με τις ζέστες κάνω κατακράτηση και με στένεψαν τα λουμπουτέν, που λέγαμε…