Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας της από την κορυφή, η Όπρα Γουίνφρι είναι η πιο ισχυρή προσωπικότητα στο χώρο της σόουμπιζ, σύμφωνα με την σχετική λίστα του Forbes. Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν συνολικά έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η πρώην παρουσιάστρια τηλεοπτικού σόου και ιδιοκτήτρια του δικού της τηλεοπτικού δικτύου ηγείται της ετήσιας λίστας του περιοδικού με τις 100 διασημότητες.

Η τραγουδίστρια Lady Gaga έρχεται στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενη από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Στίβεν Σπίλμπεργκ και τις τραγουδίστριες Μπιγιονσέ και Μαντόνα.

«Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τέτοια συνέπεια και εξουσία» είπε η Ντόροθι Πόμεραντζ του Forbes.com, συμπληρώνοντας: «Μόνο τρία άτομα βρίσκονται κάθε χρόνο στη λίστα μας από το 1999. Αυτοί είναι οι Όπρα, ο Χάουαρντ Στερν και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ».

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία βρισκόταν πέρυσι στην πρώτη θέση της λίστας, έπεσε φέτος στην 12η.

Με εισοδήματα 77 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο του 2012 ώς το 2013, η Γουίνφρι είναι η διασημότητα με τα μεγαλύτερα εισοδήματα -τίτλος που ουσιαστικά ανήκει στην Μαντόνα (125 εκατομμύρια δολάρια), αλλά που σύμφωνα με το Forbes λόγω της θέσης της στο Χόλιγουντ και της παρουσίας της στον Τύπο, στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γουίνφρι καθίσταται κάτοχος της κορυφής.

Πάντως για να λέμε και αλήθειες, οι μισές Ελληνίδες παρουσιάστριες την Όπρα ξεπατικώνουν -ή έστω προσπαθούν-.