Μετά από 14 μήνες κράτησής του το Δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του. Ο Λάκης Γαβαλάς είναι πλέον ελεύθερος, γεμάτος μαθήματα ζωής, πιο πλούσιος από την εμπειρία του πίσω από τα κάγκελα.

Παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στα Νέα και μίλησε για την πολύμηνη, δυσάρεστη περιπέτειά του. «Έγινα πιο διάσημος από πριν, αλλά για λάθος λόγους», ήταν τα πρώτα λόγια του Λάκη Γαβαλά μετά την αποφυλάκισή του. «Είμαι τρεις ώρες μετά την αποφυλάκισή μου και νομίζω ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να καταλάβω τι καλό έκανε η κράτησή μου στο πανελλήνιο».

Μετρώντας τα καλά που του άφησε αυτή η εμπειρία, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πιο χαρούμενο πράγμα που ένιωσα στη φυλακή είναι οι εξετάσεις που έκανα… κολλητά και έδειξαν ότι είμαι γερός οργανισμός! Αυτό η χώρα οφείλει να το ξέρει καλά όποιο αβαντάζ ή κίνδυνο μπορεί να κρύβει. Θέλω να πω ότι επειδή έχω σύμμαχο μου τον κίνδυνο μπορώ και να τον ξεπεράσω. Έχω όμως γνωρίσει και μια σπουδαία “κυρία” στη φυλακή, που λέγεται...υπομονή», είπε δηλώνοντας ταυτόχρονα ικανοποιημένος που η δικαστική περιπέτειά του είχε αίσιο, δίκαιο τέλος.