Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Κάθε χρόνο μας υπόσχεται πως θα επιστρέψει στην ενημέρωση –κατά κάποιον τρόπο- και πως αγνοεί την τύχη της πρωινής εκπομπής, ο συμπαρουσιαστής του «Πρωινό Μου». Και φέτος κάνει τα ίδια, εμπλουτισμένα από τη δυσφορία του διότι δεν βγαίνει η εκπομπή του από το στούντιο, αλλά από θέρετρα, μεγάλα κλαμπ, παραθαλάσσια ειδυλλιακά τοπία και μικρούς ιδιωτικούς παραδείσους πλάι στο κύμα και μέσα στο πράσινο. Δηλαδή και δουλειά έχει που πλαντάζουμε στις ουρές στα ταμεία ανεργίας και σε άψογο περιβάλλον, πράγμα που του πέφτει βαρύ, όσο να 'ναι.

«Η περιπέτεια συνεχίζεται και ευτυχώς λαμβάνει τέλος αύριο» δήλωσε (σ.σ: ευτυχώς δεν λες τίποτα!) για να συνεχίσει: «αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες να μην το ξαναζήσει άνθρωπος. Η τσιγγανιά σε όλο της το μεγαλείο. Τώρα ερχόμαστε και στον χώρο σας αβάδιστα, αβασάνιστα, εγώ σας είπα να πάρετε κανένα τηλέφωνο να βγούμε από καμιά βεράντα, δεν με πήρατε. Ευτυχώς τελειώνει αύριο η εκπομπή γι΄ αυτή τη σεζόν». Εμείς σας ευχόμαστε όλοι οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, όσοι κοπανιόμαστε 10ωρα για 400 ευρώ, να ζήσετε το δράμα του παρουσιαστή, ενώ προσωπικά τάμα στην Παναγία της Τήνου, που συνήθως παραθερίζει, κάνουμε για να μας συμβεί και εμάς αυτό το δράμα!

«Έχω ένα πατρικό στο Ίλιον, πάνω από τη ραδιοφωνία, άμα θες μπορούμε να βγάλουμε από εκεί εκπομπή», του είπε ο δημοσιογράφος Παύλος Σταματόπουλος που ήταν καλεσμένος και ξέρει από πραγματικά ζόρια στο επάγγελμα. Όμως ο συμπαρουσιαστής και σύζυγος, δήλωσε πως: «η συμφωνία με το κανάλι ήταν να βγάλουμε εκπομπές μέχρι το τέλος Ιουνίου, μετά δεν προβλέπεται, οπότε είναι η τελευταία εκπομπή αύριο. Δεν πρόλαβες. Έπρεπε να μας προλάβεις. Δεν έχουμε ακόμα καταλήξει αν θα γίνει εκπομπή του χρόνου στο MEGA, δεν ξέρουμε, οπότε αν ξέρεις κάτι παραπάνω για μας να έρθεις να μας το πεις». Και ο Σταματόπουλος θα τρέξει με άγχος να συνδράμει το δράμα του κορυφαίου συνάδελφού του, λες και δεν έχει δικά του θέματα επαγγελματικά και θα βάλει νταλκά, το ότι κάθε χρόνο, ο συμπαρουσιαστής και σύζυγος τα ίδια τερτίπια κάνει στο κανάλι του, που τον «κακομεταχειρίζεται» στα ριζόρτ και στις παραλίες.

Επιμένοντας όμως, για τις άσχημες συνθήκες εργασίας του, τόνισε ακόμα, ο τραγικός παρουσιαστής πως δεν μπόρεσε να πει ούτε τον καιρό, αφού το μόνιτορ ήταν μικρό και δεν έβγαζε τα γράμματα. «Ρε Στέλιο» απευθύνθηκε, κομψά και ευγενικά όπως πάντα, στην παραγωγή του, «ποιος σου είπε ότι με τόσο μικρό μόνιτορ μπορώ να δω; Ειδικά σήμερα που δεν τον έχω ακούσει τον καιρό! Πώς μπορώ να βλέπω εκεί και να λέω, για πες μου τώρα εσύ. Θα το κάνουμε κι αυτό στη ζωή μας. Πάρτε μου τον χάρτη της Ευρώπης γιατί δεν ξέρω γενική πρόβλεψη. Πάμε σήμερα να δούμε τι έχει. Τι να κάνω; Ταλαιπώρια είπαμε».

Ταλαιπωρία ναι! Και εμείς τα ίδια περνάμε! Το ερ κοντίσιον κάνει θόρυβο, δεν έγιναν προσλήψεις στους μαύρους να μας κάνουν αέρα, δεν μας πηγαίνουν τα λεφτά στο σπίτι αλλά πρέπει να τρέχουμε στις τράπεζες με ζέστη, τα μαγιό δεν μας εφάρμοσαν καλά, η εξωτική παραλία είχε λεπτή άμμο, δεν ήρθε το παιδί να μας απλώσει το λάδι στην πλάτη, η μασέζ δεν έχει πτυχίο ιατρικής, ο αστακός δεν ήταν φρέσκος και από το μαρτίνι έλειπε η ελιά!