Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ένας Έλληνας επιχειρηματίας και ο γνωστός χολιγουντιανός ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ.

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας της ομογένειας, Σπυρίδωνας Κοντογούρης, αξιώνει αποζημίωση ύψους άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ από τον διάσημο Κόστνερ, κατηγορώντας τον για εξαπάτηση.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι κατά τη διάρκεια της κρίσης στον κόλπο του Μεξικού εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε η BP.

Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, ο Κόστνερ παρουσίασε ένα θαυματουργό μηχάνημα καθαρισμού, κερδίζοντας μάλιστα τον "τίτλο του σωτήρα".

Το μηχάνημα χαρακτηρίστηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης  "η λύση του Κόστνερ" και εκείνος κλήθηκε να μιλήσει ακόμα και στο Κογκρέσο, γεγονός που έπεισε την BP να χρηματοδοτήσει το project με περισσότερα από πενήντα εκατομμύρια δολάρια.

Το μηχάνημα του Κέβιν φαίνεται όμως να τον έβαλε σε μεγάλους μπελάδες.

Τόσο ο Σπυρίδων Κοντογούρης όσο και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στίβεν Μπάλντουιν προχώρησαν σε αγωγές εναντίον του υποστηρίζοντας ότι τους έπεισε να πουλήσουν τις μετοχές που είχαν στην εταιρεία κατασκευής του μηχανήματος λίγο πριν η BP αποφασίσει να επενδύσει σε αυτήν.

Από τη πλευρά του ο Κέβιν Κόστνερ, μέσω των δικηγόρων του, απάντησε με κατάθεση αίτησης απαλλαγής από την υπόθεση, ισχυριζόμενος πως δεν είχε επίσημο ρόλο μέσα στην εταιρεία κατασκευής του μηχανήματος.