Γενναιόδωρος, ευγενικός, πάντα δίπλα στα νέα παιδιά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί πολλοί ταλαντούχοι ηθοποιοί μέσα από τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Κιμούλη.

Ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατής και μίλησε για τη νέα παιδιά αλλά και την πολιτική δυσμένουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας αυτή τη στιγμή. 

«Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» ήταν η πρώτη φράση της απάντησή του στην ερώτησή του αν είναι γενναιόδωρος με τη νέα γενιά, ενώ πρόσθεσε: «Ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, άνθρωποι με τους οποίους έζησα μαζί, μου φέρθηκαν με γενναιοδωρία που είχε όλα τα γράμματα κεφαλαία. Στο επίπεδο πάντα που η γνώση μου γύρω από το αντικείμενο της εργασίας μου και της τέχνης μου το επιτρέπει. Από εκεί και πέρα, αν ένας παλαιότερος λειτουργεί γενναιόδωρα προς ένα νεότερο, έχει άμεση σχέση με ένα πολύ απλό πράγμα. Με το πόσο χορτάτος είναι. Από εκεί και πέρα, οι νεότεροι που έρχονται σε επαφή μαζί μου μπορούν να κρίνουν αν είμαι γενναιόδωρος. Όχι εγώ».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις δραματικές ανατροπές που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο, δήλωσε: «Όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας είναι πρωτοφανές και γιατί συμβαίνει σε χρονική στιγμή που σχεδόν είναι αδύνατον να περάσει από το μυαλό του σύγχρονου Ευρωπαίου ανθρώπου. Όχι μόνο το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά όλο το σκηνικό που συμβαίνει στην χώρα. Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα να διαλύεται και να ποδοπατιέται το Σύνταγμά της με έναν τέτοιο άνετο τρόπο και ταυτόχρονα σχεδόν ουδείς να αντιδρά».