Τακτοποιεί τα πράγματα όσον αφορά στις φήμες, τα σχόλια και τις εικασίες για τον ίδιο σε σχέση με την πρώην σύντροφό του Έλενα Παπαρίζου ο Τόνυ Μαυρίδης, μέσα από μια εκτενή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εspresso».

«Ο κόσμος πίστευε ότι είμαι ένας χαραμοφάης που απλώς έτρεχε πίσω από την Έλενα» λέει μάλλον με πικρία, «βέβαια ίσως να φταίω κι εγώ γι' αυτό γιατί δεν επεδίωξα να βγω μπροστά. Αν κοιτάξεις στους τοίχους γύρω σου θα δεις ένα σωρό χρυσούς δίσκους. Προφανώς η εταιρεία μου τους έδωσε γιατί δούλεψα σκληρά γι' αυτούς. Ναι, γράφω και μουσική, αλλά αν με ρωτήσεις μέχρι και πριν από λίγα χρόνια για τη δουλειά μου θα σου πω πως στόχος μου ήταν να κάνω την Έλενα νούμερο 1 και τα κατάφερα».

Παραδέχεται ακόμα πως όσο ήταν με την Έλενα Παπαρίζου κλονίστηκε η υγεία του, από κατάθλιψη. «Δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλο αυτό που συνέβαινε με την showbiz. Για ένα διάστημα δεν είχα ζωή. Το μόνο που έκανα ήταν να γράφω μουσική...

...Ζούσα μέσα στο στούντιο και μου έφερνε εκεί η Έλενα ένα πιάτο φαγητό». Διαχειρίστηκε και ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας όπως λέει «δύσκολα και με τη βοήθεια ειδικού. Μου συνέστησε να χαλαρώσω τους ρυθμούς μου, να αποβάλω το άγχος και να τρώω ό,τι θέλω χωρίς να πιέζομαι. Έτσι πήρα τα κιλά. Ήμουν πολύ fit πριν. Πραγματικά είναι σαν να παλεύεις με ένα τέρας».

Ο Τόνυ Μαυρίδης ρωτάτε από την εφημερίδα αν η κατάσταση του, στάθηκε αιτία χωρισμού και δίνει μια άλλη εκδοχή: «Για περίπου πέντε χρόνια μόνο δουλεύαμε. Είχαμε πάει διακοπές μόνο δύο μέρες. Όταν όλη σου η ζωή γίνεται δουλειά, καταλαβαίνεις. Μετά ήρθε και η κατάθλιψη. Η Έλενα το άντεξε για έναν χρόνο, μετά όταν άρχισα να συνέρχομαι, νομίζω πως το μετέδιδα».

Τέλος αναφέρεται στον χωρισμό και πως τον διαχειρίστηκε: «Η απόφαση ήταν από κοινού. Δεν έπαθα ερωτική απογοήτευση, απλώς έχασα τη συνήθειά μου. Μεγάλο πράγμα η συνήθεια. Τώρα όμως που το φιλοσοφώ, έτσι έπρεπε να γίνει».