Σε ηλικία μόλις 42 ετών και ενώ είχε ήδη κατορθώσει να γίνει κάτι παραπάνω από εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος μουσικός που ήταν χαρά η συνεργασία μαζί του, χάρη στις γνώσεις, στο ταλέντο και στον καλό του χαρακτήρα και για τους σταρ του ελληνικού πενταγράμμου, έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ Σπύρος Δόριζας.

Ο μουσικός είχε στο δυναμικό του πολλές συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες, ανάμεσά στους οποίους ήταν η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Έλλη Κοκκίνου, ο Ηλίας Βρεττός, η Μαντώ και πολλοί άλλοι.

 Ο Σπύρος Δόριζας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των έντεκα ετών, στο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του. Συνέχισε με το πάθος του για τα τύμπανα σπουδάζοντας συμφωνικά κρουστά στο πανεπιστήμιο Depaul του Σικάγο, με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο, της Λυρικής Όπερας, καθώς και με μελέτη τυμπάνων με τον Joel Spencer και άλλους μεγάλους ντράμερς του Σικάγο. Ήταν μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών D.C.I., των Cavaliers Drum & Bugle Corps., κατά τα έτη 1990-1992.

Διατέλεσε επίσης καθηγητής κρουστών στους Cavaliers, στους Blue Stars και στην μπάντα του Prospect High School. Έπαιξε με διάφορες jazz, rock και world music μπάντες, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Σικάγο. Μετακόμισε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 και ήταν ένας από τους κορυφαίους session drummers και καθηγητές στην Ελλάδα.

Με το άκουσμα της είδησης για τον θάνατό του, πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τη θλίψη τους μέσω του twitter:

Έλλη Κοκκίνου: Ξαφνικό & άδικο τέλος για έναν υπέροχο άνθρωπο, εκπληκτικό μουσικό! Είμαι τυχερή για τις πολλές μας συνεργασίες Σπύρο! Καλο ταξίδι εκεί που πας

Ηλίας Βρεττός: Πραγματικά απίστευτο...!!! Πριν λίγες μέρες παίζαμε παρέα... Τίποτα δεν είμαστε! R.I.P Σπύρο...

Κώστας Καραφώτης: Έφυγε ένας πολύ καλός φίλος, μουσικός μα πάνω απ' όλα καλός άνθρωπος... Σπύρο φίλε μου... Καλό σου ταξίδι όπου κι αν πας!!!!

Ραλλία Χρηστίδου: Πόσο σοκαριστικό είναι να μαθαίνεις ότι ένας ταλαντούχος άνθρωπος «έφυγε». Καλό ταξίδι Σπύρο