Πέρασε δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. 14 σχεδόν μήνες βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα να μετανιώνει για επαγγελματικές επιλογές, να παρατηρεί λεπτομέρειες που παλαιότερα φρόντιζε να αγνοήσει επιδεικτικά, να διαβάζει πολλά βιβλία, να ψάχνει μέσα του να βρει τον αληθινό Λάκη, εκείνον που έπρεπε να ανακαλύψει για να αντλήσει κουράγιο για τις δύσκολες μέρες, που κυλούσαν βασανιστικά αργά.

Πλέον ελεύθερος, δίνει μια συνέντευξη ψυχής στην κάμερα του Star και δηλώνει «Η ψυχή μου ξέρει πόσο σκούρα και γκρίζα είναι ακόμη».

Αυτή την περίοδο, λίγες μόνο μέρες μετά την απελευθέρωσή του, βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο παρέα με καλούς φίλους να του βαλσαμώσουν τον πόνο και να διώξουν τη μοναξιά του κελιού.

«Εγώ ξεκινάω απο το μηδέν, αλλά η Ελλάδα ξεκινάει απο το 090, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Απο εδώ και πέρα θα ασχολούμαι με τα οικονομικά και θα ζω οικονομικά» σημειώνει στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη και εξηγεί: «Τρέμω μετά απο τόσο καιρό να ξαναμιλάω μπροστά στις κάμερες. Καταρχήν πρέπει να ξεχάσω πάρα πολλά πράγματα και γι΄αυτό τον λόγο ήρθα στο ησυχαστήριο το υποτιθέμενο εδώ».

«Αγαπάω την Ελλάδα γι΄αυτό δεν έφυγα ποτέ. Υποτίθεται ότι με έκλεισαν μέσα 14 μήνες, γιατί φοβόντουσαν ότι θα φύγω από τη χώρα μου.. Πάντοτε παρέμενα στην Ελλάδα, περίμενα και μου έκαναν τέσσερις συλλήψεις για να είναι πιο θεαματικό. Με θυσίασαν άδικα. Εγώ έφτιαξα τέτοια έργα για να φιλοξενώ όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους. Αυρταπαρνήθηκα πράγματα δικά μου. Δεν πήρα ποτέ ένα σκάφος. 30 χρόνια δεν έχω αγοράσει κάτι. Όλα τα έδινα στη δουλειά μου για να πάρω αυτήν την ανταμοιβή; Ήταν λίγο σκληρό». 

Kαμιά φορά μέσα από τη σκληρότητα μαθαίνεις να γίνεσαι πιο αγαθός, να εκτιμάς την κάθε σου μέρα, να αγαπάς εσένα. Ο ίδιος μίλησε για τη... μαγκιά που του πρόσφερε η πολύμηνη παραμονή του στη φυλακή, μια διαφορετική «μαγκιά» από αυτήν που έχουμε συνηθίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους της μεγαλούπολης. 

«Σε μαγκεύει με την έννοια ότι δεν μπορείς να κουνάς πολύ τα χέρια, γιατί ο άλλος θα νομίζει ότι πας να του επιτεθείς...cut..σε κάνει να τρως άλλα ντ΄'αλλων προκειμένου να γεμίσεις το στομάχι σου...cut..To θεωρώ πολύ μεγάλη μαγκιά για τον εαυτό μου και να μπορώ να ανταπεξέλθω και να είμαι αξιοπρεπής και να κάνω δέκα ανθρώπους να δακρύζουν τη στιγμή που έφευγα απο τη φυλακή και με την ευκαιρία τους χαιρετάω όλους εκεί και να τους πω οτι δε χάνουν και πάρα πολλά απο τον κόσμο, τουλάχιστον αυτές τις μέρες που είμαι έξω».

Φ.Π.